Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

«Αναζητώντας Μορφές στο Χρώμα»

Tsirigoti2

Tsirigoti2Την Πέμπτη 3 Μαΐου εγκαινιάζεται η έκθεση δύο σύγχρονων Ελληνίδων εικαστικών της Δήμητρας Τσιριγώτη και της Ειρήνης Αγιακάτσικα.

Στην έκθεση των δύο δημοτισσών μας με τίτλο «Ταξιδεύοντας & Αναζητώντας τις Μορφές στο Χρώμα», παρουσιάζεται το πρόσφατο ζωγραφικό έργο των δύο καλλιτέχνιδων με έργα πλούσια χρωματικά και δυναμικά αλλά συγχρόνως εύθραυστα και ζωντανά.

Η έκθεση οργανώνεται με την υποστήριξη του Ο.Κ.Α.Π.Α., και όπως επισημαίνει η Ιστορικός Τέχνης κα Ελίζα Γερολυμάτου, επιμελήτρια στη Πινακοθήκη Λέφα, “κοινό στοιχείο των έργων των δύο καλλιτεχνών είναι ότι δεν υπάρχουν τα όρια, τα σύνορα, ο χώρος & ο χρόνος”.

Δήμητρα Τσιριγώτη

Η εικαστικός, παρουσιάζει πολυδιάστατες ανθρώπινες μορφές τοποθετημένες μέσα σε ένα απροσδιόριστο χωροχρόνο, μετά από αισθητικές αναζητήσεις και μετάβαση σε φάση ωριμότητας εστιάζεται στις ανθρώπινες φιγούρες που αιωρούνται στο μεταίχμιο της ύπαρξης και του ονειρικού. Ο χώρος και ο χρόνος προσεγγίζονται από την εικαστικό με ιδιαίτερη έμφαση στο χρώμα και μέσα από αλλεπάλληλες εναλλαγές χρωμάτων δημιουργεί μορφές χωρίς χαρακτηριστικά. Είναι μία μέθεξη στην σύνθεση και στην εξαΰλωση.

Η Δήμητρα Τσιριγώτη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Σχολή Δοξιάδη. Είχε καθηγητές τους Μυταρά, Ζουμπουλάκη και Γεωργιάδη. Αργότερα μαθήτευσε σε εργαστήρια γνωστών και διακεκριμένων ζωγράφων. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και σε δύο ατομικές.

Ειρήνη Αγιακάτσικα

Η ζωγράφος / αγιογράφος παρουσιάζει μία σειρά από γοητευτικά καράβια μέσα από μία ματιά απόλυτα γυναικεία. Εμπορικά καράβια που ταξιδεύουν ή παραμένουν ακίνητα, φθαρμένα από τον χρόνο. Απεικονίζοντας τα, γοητευμένη από τις ατέρμονες διαδρομές τους, αποδίδει μέσα από την πλούσια παλέτα της  τον δυναμισμό και την ομορφιά τους.

Η Ειρήνη Αγιακάτσικα γεννήθηκε στη Ρόδο και σπούδασε Οικονομικά και Διεύθυνση Επιχειρήσεων στο DEREE College στην Αθήνα. Από νεαρή ηλικία, επηρεασμένη από την οικογένεια της (μητέρα ζωγράφο), υπερίσχυσε  η αγάπη της για την ζωγραφική. Μαθήτευσε σε καταξιωμένα καλλιτεχνικά εργαστήρια επί σειρά ετών, έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις στην Αθήνα και στη Ρόδο, τόπο καταγωγής της.

Πότε : 20:00
Που : Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα, Κοκκώνη 15, Ψυχικό, τηλ.: 210 6717 097

Διάρκεια Έκθεσης : 3 έως Παρασκευή 25 Μαΐου
Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 10:00 – 18:00 / Τετάρτη 13:00 – 20:00.

Tsirigoti

Πηγή ενημέρωσης : Πρόεδρος Ο.Κ.Α.Π.Α., κα Νέλλη Λάβδα

Τελευταία Νέα