Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

«Αποκριάτικο Καρναβάλι» στο Νέο Ψυχικό

ApokNpsychiko2

ApokNpsychiko2Την Κυριακή 10 Μαρτίου ο Καρνάβαλος στο γνώριμο «στέκι» της Πλατείας Ελευθερίας θα σας περιμένει για να χαρείτε μαζί του μια γιορτή που θα ενθουσιάσει μεγάλους & μικρούς γιατί θα έχει… απ’ όλα!

Εσεις, ντυθείτε αποκριάτικα για ένα Κυριακάτικο ξεφάντωμα, μιαν όμορφη αποκριάτικη γιορτή, με συναρπαστικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα και πολλές – πολλές εκπλήξεις.

Απόκριες ονομάζονται οι τρεις εβδομάδες πριν από την Καθαρά Δευτέρα οπότε και αρχίζει η Μεγάλη Σαρακοστή. Ταυτίζονται με την περίοδο του Τριωδίου, μια κινητή περίοδο στην Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση από την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου μέχρι την Κυριακή της Τυροφάγου ή Τυρινής.

Τις μέρες αυτές γίνεται το έθιμο του γλεντιού, της ψυχαγωγίας και του «μασκαρεματος», της μεταμφίεσης, που έχει παραμείνει από τις αρχαιότερες «Διονυσιακές γιορτές» των Ελλήνων, όπου οι άνθρωποι μεταμφιέζονταν, χόρευαν, τραγουδούσαν πίνοντας κρασί και το κέφι έφτανε στο κατακόρυφο προς τιμή του θεού Διόνυσου. Παλιότερα το καρναβάλι γινόταν παντού στην Ελλάδα με μασκαράτες ομαδικές, χορούς, γλέντια, σάτιρα και διάφορα ιδιαίτερα έθιμα σε κάθε μέρος. Ήταν ευκαιρία για ξεφάντωμα, κρασί και χίλια δυο πειράγματα.

Πότε : 10:30 – 15:30
Που : Πλατεία Ελευθερίας, Νέο Ψυχικό

ApokDimos

Πηγή ενημέρωσης : κα Νέλλη Λάβδα, Πρόεδρος Ο.Κ.Α.Π.Α.

Τελευταία Νέα