Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Απονομή επαίνων σε 43 μαθητές του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού – η αρετή της συνεργασίας κλειδί για την επιτυχία στη ζωή σας, τόνισε ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης.

Σε κλίμα χαράς αλλά και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της απονομής επαίνων σε 43 μαθητές και μαθήτριες του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού που αρίστευσαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις εισαγωγής σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, συγκεντρώνοντας πάνω από 18.000 μονάδες.

Η απονομή επαίνων στους αριστούχους απόφοιτους των 4 δημόσιων σχολείων του Δήμου μας είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε πρίν απο 11 χρόνια.

Ανοίγοντας την τελετή των επιβραβεύσεων στους αριστεύσαντες, ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης τόνισε: «Είμαι χαρούμενος και αισθάνομαι πολύ υπερήφανος για όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές που την σχολική χρονιά 2020-2021 κατέκτησαν τους στόχους τους και ξεκίνησαν με υψηλές προσδοκίες το νέο κύκλο της ζωής τους, αγγίζοντας την  πραγματοποίηση των ονείρων τους.

Είμαι βέβαιος ότι με το παράδειγμά τους δημιουργούν ισχυρά κίνητρα για τους συμμαθητές, τους φίλους και τα αδέλφια τους αφού ο δρόμος για την επιτυχία είναι μαραθώνιος, με την εκκίνηση στην σχολική ηλικία και την συνέχεια να κρατάει μια ολόκληρη ζωή.

Είστε αξιέπαινοι όλοι όσοι προσπαθήσατε είτε κατορθώσατε να περάσετε στις σχολές της επιλογής σας είτε εξακολουθείτε τον αγώνα για να σημειώσετε τις επιδόσεις που θα σας χαρίσουν την είσοδο για την επόμενη μεγάλη πόρτα.

Σήμερα όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ επιβραβεύουμε την συμμετοχή αλλά και την αριστεία, επαινούμε την δράση και την στάση σας απέναντι στις υψηλές απαιτήσεις που καλύψατε με επιτυχία και με επιδόσεις εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.

Μέσα από τις πανελλήνιες εξετάσεις αναδείξατε την αισιοδοξία όλων μας για τον μέλλον της νέας γενιάς με τις ικανότητες και τις δεξιότητες σας»

Εμείς σήμερα, συμπλήρωσε ο κ. Γαλάνης, θέλουμε να επιβραβεύσουμε τους κόπους τους δικούς σας των γονιών και των καθηγητών σας και να είστε βέβαιοι ότι ο χρόνος που επενδύσατέ είναι η μέγιστη πράξη συμβολισμού και ουσίας για την προσωπική σας βελτίωση και πρόοδο.

Έρχομαι τώρα στους αριθμούς που εύγλωττα αποτυπώνουν το μέγεθος της επιτυχίας σας,τόνισε ο Δήμαρχος και συνέχισε:

«278 μαθητές του Δήμου μας περάσατε στα πανεπιστήμια, στα πολυτεχνεία, στις ιατρικές σχολές σε όλη την Ελλάδα, δηλαδή ποσοστό επιτυχίας ρεκόρ που αγγίζει το 90%! Σήμερα βραβεύουμε τους 43 μαθητές εξ αυτών που ξεπέρασαν τα 18.000 μόρια.

Σε αυτούς τους άριστους μαθητές, τους υπέροχους μαχητές το λιγότερο που είχαμε να κάνουμε ήταν να ομορφύνουμε τα σχολεία τους ανακαινίζοντας πλήρως την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του  ΓΕΛ Νέου Ψυχικού ,το Γήπεδο  5×5 στο 1ο Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού ενώ για τους μικρότερους φροντίσαμε την αίθουσα μουσικής του Ψυχικού και την αίθουσα πληροφορικής του Νέου Ψυχικού.

Απόψε για μία ακόμη φορά είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να αναγγείλω με καμάρι το Λύκειο της Φιλοθέης κατέλαβε την δεύτερη θέση ανάμεσα σε 155 σχολεία στον πανελλήνιο διαγωνισμό μαθητικής επιχειρηματικότητας.

Επιβραβεύτηκε το καινοτόμο και πρωτοποριακό έξυπνο ηλιακό σκέπαστρο τους που ακολουθεί τις ακτίνες του ήλιου,προσφέρει μόνιμη σκιά και τοποθετείται σε κτίρια, στάσεις λεωφορείων, παραλίες και παγκάκια.

Και το σπουδαιότερο; Με το στέγαστρο αυτό δεν υπερθερμαίνονται τα κτίρια, καταναλώνεται λιγότερη ενέργεια για την ψύξη .

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και η ομάδα της UNESCO των μαθητών του ΓΕΛ Ψυχικού, η οποία διακρίθηκε στον online Διαγωνισμό προβάλλοντας τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς ανά τον κόσμο τα οποία κινδυνεύουν απο την κλιματική αλλαγή.

Συγχαίρω με την ευκαιρία  της σημερινής βράβευσης, τους αγαπητούς καθηγητές και Διευθυντές των σχολείων που με τις γνώσεις τους κόπους τους, σας  στήριξαν για να φτάσετε έως εδώ αλλά κυρίως τους ευχαριστώ γιατί μεταλαμπαδεύουν τις αξίες που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η σημερινή Ελλάδα για την μετεξέλιξη της.

Θέλω να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ γιατί εμπνέετε στα παιδιά μας όχι την γνώση μόνο και την φιλομάθεια αλλά και κάτι ακόμα που είναι πολύ βασικό,τη συνεργασία.

Στον Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού, σε όλα μας τα σχολεία έχουμε καταφέρει και έχουν δημιουργηθεί ομάδες που μαθαίνουν τι σημαίνει συνεργασία. 

Τέλος, θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο δημόσιο ευχαριστώ στους γονείς στις μητέρες και στους μπαμπάδες αλλά και σε όλες τις οικογένειες που με μόχθο, αγωνία προσήλωση, αφοσίωση και αγάπη συμβάλατε στις επιτυχίες των παιδιών μας και αξίζετε τα συγχαρητήρια μας».

Ο κος Γαλάνης συνεχάρη και τους Συλλόγους γονέων των Σχολείων που και αυτοί συνεργάζονται μεταξύ τους αλλά και με τους καθηγητές ώστε να υπάρχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα τόσο για την εκπαίδευση όσο και για την συμπεριφορά των μαθητών μας.

H Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό συγχαίροντας θερμότατα τους μαθητές αλλά και τους καθηγητές, τους γονείς ακόμη και τους παππούδες ,τις γιαγιάδες οι οποίοι συνδράμουν στην επιτυχία και τις επιδόσεις ώστε να καθίσταται εφικτός ο στόχος της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη εξήρε την αριστεία και την διάκριση των μαθητών που με πειθαρχία και ανθεκτικότητα λόγω των ειδικών συνθηκών που επέβαλε η συγκυρία της πανδημίας κατόρθωσαν να εισαχθούν στις σχολές της επιλογής τους.

Ο Αντιδήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού, Γιώργος Παπαχρόνης έδωσε τα εύσημα σε μαθητές, καθηγητές και γονείς αναγνωρίζοντας την ευτυχή σύμπραξη που οδηγεί σε μία γενιά της προόδου και της μαχητικότητας γιά ενα καλύτερο αύριο. 

Παρόντες ήταν επίσης ο βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών κος Γιώργος Κουμουτσάκος και οι Αντιπεριφερειάρχες κα Λουκία Κεφαλογιάννη και κος Γιάννης Κεχρής.

Ο κος Κουμουτσάκος επιδίδοντας 3  βραβεία σε ισάριθμους αριστεύσαντες, έλαβε το λόγο και υπογράμμισε: «θα ήθελα να σας ζητήσω να θυμόσαστε πάντα στη ζωή σας αυτό που είπε ο Γουίνστον Τσώρτσιλ: never never give up (ποτέ ποτέ να μη σταματάτε να προσπαθείτε).

Την εκδήλωση συντόνισε – παρουσίασε η Πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Φιλοθέης Ψυχικού κυρία Γιώτα Τσαντήλα – Πλιάκα.

Έπαινους απένειμαν οι Αντιδήμαρχοι: Παιδείας κα Αλίκη Γκιζελή, Δημοτικής Διακυβέρνησης κα Ελένη Ζέππου, Οικονομικών κα Μίνα Μεταξίδη- Μελισσουργού και Φυσικού Περιβάλλοντος κος Δημήτρης Φωτιάδης.

Τελευταία Νέα