Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Αυλαία στα «Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας»

MathimataIstorias2
MathimataIstorias2Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο κύκλος των «18 Μαθημάτων Παγκόσμιας Ιστορίας», ο οποίος είχε τεραστία απήχηση στον κόσμο.
 
Ομιλήτρια  του πεντάμηνου κύκλου μαθημάτων, η χαρισματική καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρώ Ευθυμίου.
 
MathimataIstorias4Ο Δήμαρχος Παντελής Ξυριδάκης, τμώντας την προσφορά της Καθηγήτριας της έδωσε τιμητική πλακέτα τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη πολιτιστική εκδήλωση διαρκείας πέντε μηνών κάθε εβδομάδα, είναι η μεγαλύτερη σε ποιότητα και μαζικότητα εκδήλωση των τελευταίων χρόνων  του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού. 
 
Στο τελευταίο συνοπτικό μάθημα ακούστηκαν μουσικές από διάφορα μέρη του κόσμου και παρουσιάσθηκαν αφίσες, βιβλία και γραπτά από διάφορες ιστορικές εποχές από την αρχαιότητα μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. MathimataIstorias3
 
Η διοργανώτρια Αντιδήμαρχος Κατερίνα Πετρίτση- Μουράντ με τη συνεργασία της Προέδρου της Μορφωτικής & Πολιτιστικής Λέσχης Φιλοθέης  Λένας Δρομάζου, εδώρισαν  στην Μαρώ Ευθυμίου το αντίγραφο γλυπτό του  Γιώργου Ζογγολόπουλου «Τέσσερις Εποχές».
 
Η συγκινητική τελευταία βραδιά τελείωσε με τον κόσμο να χειροκροτά όρθιος τη Μαρώ Ευθυμίου η οποία υποσχέθηκε να συνεχίσει του χρόνου με τον κύκλο των «Μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας». Θα πρέπει να τονίσουμε εδώ ότι τα μαθήματα ήταν δωρεάν και η καθηγήτρια τα προσέφερε χωρίς αμοιβή.
 
Γι’ αυτή τη μεγάλη πολιτιστική επιτυχία του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού  η Κυριακάτικη Καθημερινή αφιέρωσε στο ένθετό της «Κ» ρεπορτάζ τριών σελίδων με πολλές φωτογραφίες (τεύχος 576/15-6-14).
 
Δείτε τις σημειώσεις των Μαθημάτων, εδώ.
 
 
Πηγή Ενημέρωσης: Αντιδήμαρχος Φιλοθέης, κα Κατερίνα Πετρίτση-Μουράντ

Τελευταία Νέα