Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκη

Xatzidakis
XatzidakisΤην Τρίτη, 6 Μαΐου διοργανώνεται επίκαιρο αφιέρωμα στο Μάνο Χατζηδάκη για τα είκοσι χρόνια που πέρασαν από τον πρόωρο χαμό του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.
 
Το αφιέρωμα σε εκείνον που συνέβαλε με τη μουσική του ευαισθησία να αλλάξει την  μεταπολεμική μουσική της χώρας μας, διοργανώνεται από την Αντιδήμαρχο Κατερίνα Πετρίτση – Μουράντ και συμμετέχουν:
  • η Χορωδία Επιστημόνων Φιλοθέης σε Διεύθυνση Θωμά Λουζιώτη,
  • η Χορωδία Δημοτικού Σχολείου Φιλοθέης σε Διεύθυνση Κάλιας Λιανάκη και
  • εξαμελής ορχήστρα, υπό την Διεύθυνση του Θάνου Γιάκα

Ο Μάνος Χατζιδάκις (Ξάνθη 23 Οκτωβρίου 1925 – Αθήνα 15 Ιουνίου 1994) υπήρξε κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης, διανοούμενος και ποιητής. Θεωρείται ο πρώτος που συνέδεσε με το έργο του, θεωρητικό και συνθετικό, την λόγια μουσική με τη λαϊκή μουσική παράδοση. Πολλά από τα εκατοντάδες έργα του αναγνωρίζονται σήμερα ως κλασικά.

xatzidakis2Η Χορωδία Επιστημόνων Δήμου Φιλοθέης ιδρύθηκε το 1995 και αποτελείται κυρίως από μέλη της Χορωδίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, της περιόδου 1964-1974. Είναι ιδρυτικό μέλος της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών και έχει λάβει μέρος σε διάφορα Χορωδιακά Φεστιβάλ, με ιδιαίτερη επιτυχία.

Η Χορωδία από το Φθινόπωρο του 1997 έχει έδρα της τη Φιλοθέη και βρίσκεται υπό την αιγίδα του Δήμου. Παράλληλα συνδιοργανώνει από το 2002, μαζί με τον Δήμο, το Χορωδιακό Φεστιβάλ Φιλοθέης.

Πού: Λύκειο Φιλοθέης, οδός Παπαφλέσσα 15 & Λουκή Ακρίτα, ώρα 19:30 μ.μ., στην δημοτική κοινότητα Φιλοθέης.

 

Πηγή Ενημέρωσης: Αντιδήμαρχος Φιλοθέης, κα Κατερίνα Πετρίτση-Μουράντ

Τελευταία Νέα