Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ/Φεστιβάλ

apalahiabanner

apalahiaphoto

1o Διαδικτυακό Φεστιβάλ ΕΛΣ / online

Έξοδος: Άνοιξη

Έναν νέο κύκλο στον καλλιτεχνικό της προγραμματισμό εγκαινιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή. Το πρώτο Διαδικτυακό Φεστιβάλ με τίτλο ΕΞΟΔΟΣ: ΑΝΟΙΞΗ, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη, ανοίγει τα φτερά του στον ψηφιακό κόσμο και μας καλεί να βιώσουμε μια καινούρια εμπειρία θέασης και ακρόασης. Από τις 17 Μαΐου έως και τις 30 Ιουνίου 2020, έντεκα νέες βίντεο-παραστάσεις μουσικής, όπερας, οπερέτας, μουσικού θεάτρου -οι οποίες δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία-, καθώς και μια μαγνητοσκοπημένη παράσταση χορού, έρχονται δωρεάν στο σπίτι μας

Όλες οι βίντεο-παραστάσεις του Φεστιβάλ κινούνται γύρω από τον θεματικό άξονα της προσμονής της άνοιξης, της αναγέννησης της φύσης, του ερχομού του καινούριου.

Η Άνοιξη στα Απαλάχια

Δείτε λοιπόν και ακούστε σήμερα ένα από τα διασημότερα έργα του Αμερικανού συνθέτη Άαρον Κόπλαντ, η Άνοιξη στα Απαλάχια

Οι δεκατρείς μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΛΣ ερμηνεύουν το έργο στη μεγάλη Αίθουσα Δοκιμών της Ορχήστρας στο ΚΠΙΣΝ, τηρώντας τις αποστάσεις των δύο μέτρων, ενώ το σπαρακτικό σόλο της σπουδαίας μορφής του ελληνικού χορού Έλενας Τοπαλίδου σε ένα αθηναϊκό δάσος είναι ένας μικρός φόρος τιμής στην εμβληματική Μάρθα Γκράχαμ, χάρη στην οποία δημιουργήθηκε το κορυφαίο έργο του Κόπλαντ. 76 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση στη Νέα Υόρκη, η Άνοιξη στα Απαλάχια εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να σηματοδοτεί τη μεγάλη απλότητα και αμεσότητα της μουσικής, αλλά και τη διαχρονική δύναμη του σύγχρονου χορού.

Ένα από τα διασημότερα έργα του Αμερικανού συνθέτη Άαρον Κόπλαντ, η Άνοιξη στα Απαλάχια για ορχήστρα δωματίου δεκατριών οργάνων, γράφτηκε μετά από παραγγελία της διάσημης χορογράφου Μάρθας Γκράχαμ και του Ιδρύματος Κούλιτζ. Πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ουάσινγκτον στις 30 Οκτωβρίου 1944 με την ίδια την Γκράχαμ στον κεντρικό ρόλο, σε μια παράσταση με σκηνικό του διάσημου Ιαπωνoαμερικάνου γλύπτη και αρχιτέκτονα Ισάμου Νογκούτσι. Για το έργο αυτό ο Κόπλαντ τιμήθηκε το 1945 με το Βραβείο Πούλιτζερ για τη μουσική αλλά και με το Βραβείο του Κύκλου Κριτικών της Νέας Υόρκης.

Δείτε εδώ

Τελευταία Νέα