Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Βραδιά για τον Π. Τέτση

Tetsis
TetsisΤην Πέμπτη 28 Μαΐου διοργανώνεται τιμητική βραδιά για τον γνωστό εικαστικό Παναγιώτη Τέτση με προβολή ντοκυμαντέρ για το έργο του.
 
Η πολυβραβευμένη ταινία /ντοκιμαντέρ «Παναγιώτης Τέτσης: Παίζοντας με τα χρώματα: Παίζοντας με τα χρώματα» (2014), του Γιάννη Βαμβακά προβάλλει τη ζωή και το έργο ενός ευπατρίδη καλλιτέχνη, του Παναγιώτη Τέτση, που σημάδεψε τη νεοελληνική ζωγραφική του 20ού αιώνα.
 
Μέσα από ένα ιδιότυπο χρωματικό οπλοστάσιο που διαθέτει ο δημιουργός, και με κεντρική φιγούρα τον ίδιο και την ιστορικό τέχνης Λίμπερτη Πολύζου, ξεδιπλώνεται μια ολόκληρη ζωή αφιερωμένη στην τέχνη. Παράλληλα, διαγράφεται η εξαιρετικά μεγάλη δημιουργική του πορεία, μέσα από ιστορικές αναδρομές, μαρτυρίες, αλλά και κριτικές από ειδήμονες και μη. Κατά τη διάρκεια της ταινίας παρουσιάζεται μια πλειάδα αντιπροσωπευτικών έργων που προέρχονται από τις εκάστοτε θεματικές του ενότητες, αρχίζοντας από τα πρώιμα έργα του (1940-52). Αναμφισβήτητα, ο Υδραίος Παναγιώτης Τέτσης είναι μια ιδιοφυία στον τομέα της ζωγραφικής.
 
Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο ακαδημαϊκός και καθηγητής της ΑΣΚΤ Παναγιώτης Τέτσης και ο σκηνοθέτης Γιάννης Βαμβακάς, οι οποίοι θα μιλήσουν στο κοινό. Θα προλογίσει η Ελίζα Γερολυμάτου, Διευθύντρια της Δημοτικής Πινακοθήκης Λέφα, ενώ ο Γεράσιμος-Αλέξανδρος Μαζαράκης, Πρόεδρος Ο.Κ.Α.Π.Α., θα απευθύνει χαιρετισμό.
 
Διάρκεια προβολής: 100’.
Οργάνωση εκδήλωσης: κα Έλση Δημουλά, Δημοτικός Σύμβουλος
 
Πότε: 19:30 μ.μ.
Που: Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου, Δρόση 2 & Δροσίνη, Ψυχικό, τηλ.: 210 6745 135

Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Tetsis2

Πηγή ενημέρωσης: Δελτίο Τύπου Ο.Κ.Α.Π.Α.

Τελευταία Νέα