Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Γιορτάσαμε για 3η συνεχόμενη χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Οικολογικό Πάρκο Ν. Ψυχικού!

Την Κυριακή 11 Ιουνίου, το πρότυπο πάρκο του Προαστίου μας, στο οποίο δίνεται έμφαση η προβολή της Οικολογίας, η προστασία του Περιβάλλοντος και φυσικά η Ανακύκλωση, υποδέχθηκε μικρούς και μεγάλους στον όμορφο χώρο του, έκτασης 2.5 στρεμμάτων, ο οποίος διαθέτει παιδική χαρά, καταρράκτη, συντριβάνι, κιόσκια, και φυσικά το πολυαγαπημένο τρενάκι!
 
Στην όμορφη αυτή εκδήλωση αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος, που διοργάνωσε για 3η συνεχόμενη χρονιά η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Φιλοθέης Ψυχικού (ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ.) του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού και η Πρόεδρος της κα Παυλίνα Πανταζή, παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης -μαζί με συνεργάτες του- και η Αντιπεριφερειάρχης Β.Τομέα Αθηνών κα.Λουκία Κεφαλογιάννη οι οποίοι συμμετείχαν και στις δράσεις ενημέρωσης μαζί με τα παιδιά!
 
Οι μικροί αλλά και μεγάλοι επισκέπτες, γέμισαν τους Κάδους Ανακύκλωσης του Πάρκου με εφημερίδες, μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά -όπως μπαταρίες και καπάκια από μπουκάλια- ενισχύοντας έτσι την οικολογική συνείδηση.
 
Ο «Πέρι», η μασκότ της μεγάλης εκδήλωσης- υποδέχθηκε τον κόσμο ενώ σε κάθε επισκέπτη μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα από ανακυκλωμένα υλικά αλλά και κεράσματα! Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.).
 
Η καλοκαιρινή γιορτή του Οικολογικού Πάρκου περιελάμβανε ένα πρόγραμμα από δραστηριότητες βασισμένες στην Οικολογία που ενθουσίασε γονείς και παιδιά, με Διαδραστικά Παιχνίδια, Εργαστήρι Μουσικής, Εργαστήρι Πειραμάτων, Εργαστήρι Εικαστικών και Εργαστήρι Θεάτρου.
 
Ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης που έθεσε ως στόχο από την πρώτη στιγμή της θητείας του την πλήρη επαναλειτουργία του Οικολογικού Πάρκου τόνισε πως «Η Δημοτική Αρχή μας έδωσε ξανά ζωή σε ένα σπουδαίο έργο του αείμνηστου Θάνου Βεζυργιάννη, η διορατικότητα του οποίου τον οδήγησε σε ένα ευρωπαϊκών προδιαγραφών πάρκο το οποίο είχε παρακμάσει έτσι ώστε να μας δίνεται η δυνατότητα να απολαμβάνουμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Οικολογικό Πάρκο του Δήμου μας».

Τελευταία Νέα