Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου – Σεμινάριο Α’ Βοηθειών

191108 06

191108 06

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλοθέης- Ψυχικού και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στην Α’ Πλατεία Ψυχικού (πρώην Blue Bell), το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν εντελώς δωρεάν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη, γεγονός που επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης δράσης και την ανάγκη επανάληψής της και σε άλλες δημοτικές ενότητες του Δήμου μας. Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης, στάθηκε εξαρχής αρωγός της πρωτοβουλίας αυτής και είναι γνωστή η δέσμευση του για μια ολοκληρωμένη κοινωνική παρέμβαση σε θέματα που αφορούν την Υγεία, την Προστασία και τη Στήριξη των κατοίκων του, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Πραγματικά η γνώση σώζει ζωές! Ο Δήμος μας φιλοδοξεί να φιλοξενήσει και πολλές άλλες αντίστοιχες δράσεις κοινωνικού περιεχομένου στο μέλλον. Όπως ακριβώς αξίζει στους δημότες του».

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Πολιτισμού, Αλίκη Γκιζελή, υπεύθυνη διοργάνωσης του σεμιναρίου, αφού επισήμανε πόσο σημαντική είναι η πληροφορία του τριψήφιου ευρωπαϊκού αριθμού για κλήσεις έκτακτης ανάγκης 112 που παρέχει τη δυνατότητα εντοπισμού της θέσης του καλούντος, ευχαρίστησε θερμά την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων για την άψογη ενημέρωση, δίνοντάς της τα εύσημα για τον εθελοντισμό της.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, επεσήμανε την αξία της πρόληψης με την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα υγείας. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Οι πολίτες ανταποκρίνονται σημαντικά στη δυνατότητα εκπαίδευσής τους για ενδεχόμενες περιπτώσεις απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή».

191108 01

191108 02

 191108 04

191108 05

Πηγή ενημέρωσης : Αντιδήμαρχος, Κοινωνικής Πολιτικής, κα. Αλίκη Γκιζελή

Τελευταία Νέα