Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Δράσεις της Αυτοδιοίκησης για το περιβάλλον

Spat
SpatΣτις 30 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα: «Έξι χρόνια Σύνδεσμος: Δράσεις της Αυτοδιοίκησης για το περιβάλλον».
 
Ουσιαστικά ήταν ένας συνολικός απολογισμός για τα έξι πρώτα χρόνια λειτουργίας του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων (Σ.Π.Α.Τ.), οργανώθηκε από το Σύνδεσμο των τριών Δήμων και έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι» του Δήμου Γαλατσίου.

Την εκδήλωση την οποία τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, άνοιξε ο  Πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου και Δημοτικός Σύμβουλος Γαλατσίου κ Ιωάννης Μανιάτης, ενώ αμέσως μετά το λόγο πήραν με την σειρά ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Αγγελική Σαπουνά, εκ μέρους της Περιφερειάρχη Αττικής κας Ρένας Δούρου, και η απελθούσα Πρόεδρος του Συνδέσμου και πρώην Αντιδήμαρχος Φιλοθέης- Ψυχικού κα Ζωή Ράπτη για έναν σύντομο χαιρετισμό. Μετά ακολούθησε η κεντρική ομιλία του Προέδρου κ. Μανιάτη.

 
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Ιωάννης Μανιάτης, στην ομιλία του τόνισε ότι : «Είμαστε υπερήφανοι, γιατί σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, σε μια περίοδο γκρίζα, όχι μόνον για το χώρο της Αυτοδιοίκησης, αλλά και της χώρας γενικότερα, αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνδυάσουμε αποτελεσματικά την προστασία του περιβάλλοντος και τον καθαρισμό, αναδάσωση και προστασία αναδασωτέων εκτάσεων με χαμηλά κόστη.»
 
Η απελθούσα Πρόεδρος του Συνδέσμου, κα Ζωή Ράπτη, μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Σε ένα τόσο κεντρικό ζήτημα  για το περιβάλλον και για το μέλλον του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αθήνας- μιας και αφορά την ποιότητα και τις συνθήκες ζωής μας- ευτύχημα είναι ότι αφήσαμε έξω τις κομματικές  ταυτότητες και προτιμήσεις μας. Αυτό μας το δίδαξε η Αυτοδιοίκηση.», ενώ δεσμεύτηκε να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί, από όποια θέση και εάν βρίσκεται, για την εκπλήρωση των σκοπών του Συνδέσμου ως απλή στρατιώτης.
 
SpatΗ εκδήλωση έκλεισε με την βράβευση όσων με την δράση τους προετοίμασαν το πλαίσιο για την ίδρυση του Συνδέσμου και πρωτοστάτησαν στην λειτουργία του κατά τα πρώτα του βήματα και οι οποίοι ήταν οι εξής:
 
ο Α. Κρητικός, π. Γ.Γ. Περιφέρειας Αττικής, ο  Δ. Κατριβάνος, π. Νομάρχης Αθηνών , ο Ν. Πέρκιζας, π. Νομάρχης Ανατολικής Αττικής. ο Ε. Φραγκιουδάκης, π. Γ.Γ. Δασών, ο  Β Παπαδιονυσίου, πρώην Δήμαρχος Γαλατσίου, ο  Π. Μπουρδούκος, πρώην Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, η Ε. Κατσαρού, πρώην Δήμαρχος Ψυχικού, ο Κ. Τσίρος,  πρώην Δήμαρχος Γαλατσίου, ο Ι. Χαραλάμπους, πρώην Δήμαρχος Ν. Ιωνίας, ο Θ. Οικονομίδης, πρώην Δήμαρχος Φιλοθέης, η κα Ζ. Ράπτη, απελθούσα Πρόεδρος του Συνδέσμου και πρώην Αντιδήμαρχος Ψυχικού, η Π. Πανταζή, η πρώτη αντιπρόεδρος του Συνδέσμου και πρώην αντιδήμαρχος Φιλοθέης, o  Ν. Δακουτρός, ο πρώτος αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής του Συνδέσμου και πρώην Αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας, ο Γ. Μούκας, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και ενεργός πολίτης του Γαλατσίου και ο αείμνηστος Σ. Οικονομίδης, δημότης Νέας Ιωνίας.

Πηγή ενημέρωσης: Δελτίο Τύπου Σ.Π.Α.Τ.

Λεζάντα Φωτογραφίας: το νυν Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου κατά την βράβευση του απελθούσας Πρόεδρου κας Ζωής Ράπτη
 

Τελευταία Νέα