Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΕΦΑ

Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, και ώρα 7.30μμ
 
Η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό υποδέχεται τον Οκτώβριο στις αίθουσες της το ζωγραφικό έργο της σύγχρονης Ελληνίδας εικαστικού #Άντας #Αναστασοπούλου.
Η έκθεση διοργανώνεται από τον «Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Πολιτισμού , Αθλητισμού» ΟΚΑΠΑ Φιλοθέης-Ψυχικού του Δήμου μας.
 
Η ζωγράφος πιστεύει βαθειά στην ελευθερία της έκφρασης προσπαθώντας – όπως αναφέρει η ίδια για το έργο της – να δημιουργήσει μία εμπειρία και μία αίσθηση – αυτό ισχύει ως κανόνας για όλα της τα έργα – τόσο ως τρόπος διερεύνησης αλλά και ως ζητούμενο.
Η έμπνευση προκύπτει από μέσα. Τα καταγεγραμμένα εσωτερικά βιώματα, εμπειρίες, αισθήσεις, συγκινήσεις, εκφράζονται μέσω της “δράσης” και καταγράφονται άμεσα στον καμβά. Τα ζωγραφικά αυτά έργα ανήκουν στον αφηρημένο εξπρεσιονισμό. Αποτελούν μια συνέχεια διερεύνησης. Διερευνάται η πράξη της άμεσης έκφρασης και αποτύπωσης του ψυχισμού και των βιωμάτων στον καμβά. Η ίδια η “πράξη “έχει σημασία – το πώς τοποθετείται το χρώμα και το τι σημαίνει αυτό και όχι αν είναι “ωραίο” ή όχι (action painting).
 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΕΦΑ: 
ΚΟΚΚΩΝΗ 15 – 154 52 ΨΥΧΙΚΟ  
 Τηλ. 210 – 6717097
 
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Τρίτη –Πέμπτη 12.30μμ – 3.30 μμ
 
Σάββατο – Κυριακή 5:00μμ – 8:00μμ & κατόπιν ραντεβού στο: egerolimatou@yahoo.co.uk                                                    
 
Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

Τελευταία Νέα