Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Εθελοντές, Στάση Ζωής

Ethelondes Pita

Ethelondes PitaΗ Επιτροπή Εθελοντισμού του Δήμου παραμένει δίπλα στον πολίτη, με μοναδικό σκοπό τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων του Δήμου.

Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας της Επιτροπής Εθελοντισμού, με την Πρόεδρο της Επιτροπής, να καλωσορίζει εθελοντές & δημότες.

Πέρα από το μεγάλο «Ευχαριστώ» για τις δράσεις τους από το 2010 έως το 2019, ακούσαμε ένα προς ένα όλα τα ονόματα των ανθρώπων αυτών που δωρίζουν κυριολεκτικά χρόνο από την ζωή τους. 

Ακολούθησε ο Απολογσιμός Δράσεων 2018 με αναλυτική παρουσίαση & προβολή φωτογραφιών από την κα Άννα Koμνηνού – Κούμπα : 

«Σας καλοσωρίζω στο γνώριμο χώρο του BlueBell και να σας ευχαριστήσω που βρίσκεστε σήμερα εδώ. Η Επιτροπή Εθελοντισμού, είσαστε εσείς !! Η παρουσία σας μας τιμά ιδιαίτερα!

Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Φιλοθέης Ψυχικού κ.Παντελή Ξυριδάκη, για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει όλα αυτά τα χρόνια, και για την πολύτιμη παρουσία του δίπλα μας, σε όλες μας τις δράσεις.

Είμαι βαθιά συγκινημένη που κάθε χρόνο επαναλαμβάνω αυτή τη φράση, και κάθε χρόνο, «η οικογένεια» μεγαλώνει & δενόμαστε ακόμα πιο πολύ και γινόμαστε μια μεγάλη παρέα!

1

Αναπόσπαστο κομμάτι της «οικογένειάς» μας είναι οι συνεχιστές εθελοντές του 2004, και οι εκπρόσωποι της ΟΔΙΚ, που ειναι πάντα κοντά μας, και πρόθυμοι να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις μας. Τα παιδιά από τα Λύκεια Παλαιού & Νέου Ψυχικού & Φιλοθέης, από το Κολλέγιο & το Μωραίτη, τα κορίτσια της ρυθμικής γυμναστικής του ΟΚΑΠΑ, τους Προσκόπους του Παλαιού του Νέου & της Φιλοθέης, τον Πρόεδρο της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων, όλα τα Σωματεία του Δήμου μας, τους ανθρώπους που αγκάλιασαν τον Εθελοντισμό και βεβαίως τα μέλη της Επιτροπής μας, την Εβελίνα, την Αντυ, την Μαρία, τον Τάσσο, την Μαρία – Χριστίνα, την Ελενα, τον Γιάννη & την Μίνα.

3

7

Θα ήθελα να σας απαριθμήσω τις δράσεις που ολοκληρώθηκαν τη χρονιά που πέρασε αλλά πριν περάσω σε λεπτομέρειες, να θυμίσω ότι ή Επιτροπή Εθελοντισμού όλα αυτά τα χρόνια, παρέμεινε ενωμένη, μακρυά από φανατικούς συνδυασμούς, δίπλα στον πολίτη, με μοναδικό της σκοπό τη βελτίωση της ζωής μας. Eπιτρέψτε μου λοιπόν να πάμε πίσω και να θυμηθούμε τι έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια από το 2010 ως το 2019, με μια προβολή φωτογραφιών.

EpEthelondismou13 Ιανουαρίου

Αγώνας για τον Χριστόφορο. Με πρωτοβουλία παιδιών της Σχολής Μωραίτη, και ιδιαίτερα της Αννας Μαρίας Μάντη, διοργανώθηκε αγώνας δρόμου για να συγκεντρωθούν χρήματα για τον μικρό Χριστόφορο που πάσχει από παιδικό καρκίνο εγκεφάλου. Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχκούπάντα αγκαλιάζει και υποστηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες.

28 Ιανουαρίου

«Κυριακίδεια 2018». Αγώνας δρόμου στη Φιλοθέη, όπως κάθε χρόνο. Συμμετείχαν παιδιά του Κολεγίου Ψυχικού, πουβοήθησαν και ήταν δείκτες της διαδρομής των 10χλμ., πάντα παρόντες, η  ΟΔΙΚ & οι Συνεχιστές Εθελοντές του 2004, και οι πρόσκοποι Φιλοθέης.

10 & 17 Μαρτίου

Συλλογή Τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας. Δράση που πραγματοποιήθηκε σε 2 σημεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΚΑΙ ΑΒ. Ελαβαν μέρος παιδιά από το Κολλέγιο και το Μωραϊτη.

22 Απριλίου

«LETSDOIT 2018». «ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΟΜΟΡΦΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ». Μία δράση που έγινε στο Αλσος Ψυχικού από την Επιτροπή Εθελοντισμού και όλη την ομάδα της εκκλησίας ChurchofChrist. Ελαβαν μέρος παιδιά από τα σχολεία του Δήμου μας,Που συνεργάστηκαν άριστα και με εξαιρετικό συντονισμό όλες οι υπηρεσίες :  Πρασίνου, Τεχνική & Καθαριότητος.

EpEthelondismou3 Ιουνίου

«Καθαρισμός Ποδονίφτη» Πραγματοποιήσαμε τον Καθαρισμό του Ποδονίφτη στη Φιλοθέη, από κοινού με Εθελοντές Δημότες, παιδιά και τους ανθρώπους της καθαριότητος και του πρασίνου.

5 Ιουνίου

«Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος». Μία Δράση που πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή Εθελοντισμού και την ΔΗΚΕΦΙΨ.Οργανώσαμε ενημερωτική δράση, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών για το περιβάλλον. Προτρέψαμε τους δημότες να μην χρησιμοποιούν πλαστικά υλικά που είναι επιβλαβή για το περιβάλλον. Προσφέρθηκαν γι’ αυτό το λόγο, δωρεάν οικολογικές τσάντες πολλαπλών χρήσεων σε όλους.

«ΖΩΦΙΨΥ Μπαζάρ»

Τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Σεπτέμβριο , Οκτώβριο και Δεκέμβριο, πραγματοποιήθηκαν bazaar με βιβλία, λιχουδιές και διακοσμητικά αντικείμενα, για την ενίσχυση του ταμείου της Φιλοζωϊκής Ενωσης του Δήμου μας, «ΖΩΦΙΨΥ» με τη βοήθεια παιδιών του Μωραΐτη και του Κολλεγίου.

24 Νοεμβρίου

«Στηρίζουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο». Η Επιτροπή Εθελοντισμού για την στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου, πραγματοποίησε ξανά, συλλογή τροφίμων στα σούπερ μάρκετ ΑΒ και Σκλαβενίτη, με την άριστη συνεργασία της Υπηρεσίας Πρόνοιας. Τεράστια και συγκινητική η συμμετοχή των δημοτών και των εθελοντών από τα σχολεία Μωραίτη, Κολλέγιο και Ιόνιο.

24 Νοεμβρίου

«Αναδάσωση Τουρκοβουνίων» στη Φιλοθέη. Ελαβαν μέρος παιδιά από τα σχολεία Κολλέγιο και Μωραϊτη.

EpEthelondismou25 Νοεμβρίου

Σκυλίσια γιορτή. Στο άλσος Πουλάκη, πραγματοποιήθηκε μια δράση για τη Φιλοζωϊκή μας, όπου οι δημότες ήρθαν σε επαφή και γνώρισαν από κοντά τους αδέσποτους φίλους μας. Ειδικοί εκπαιδευτές σκύλων έδωσαν συμβουλές συμπεριφοράς και πειθαρχίας.

 2 Δεκεμβρίου

«41ος Αγώνας Δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού». Ο 41ος αγώνας δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού,είχε για μία ακόμα χρονιά μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία. Εθελοντές ήρθαν από όλες τις περιοχές της Αττικής, και εδώ, θα ήθελα να εκφράσω από την καρδιά μου ένα μεγάλο «Ευχαριστώ», σε όλους εσάς και στον καθένα ξεχωριστά, για τις υπέροχες στιγμές που ζήσαμε, με παλμό και θετική διάθεση, υπο τους «Ήχους των Τυμπανιστών».

Όλοι μαζί,  σαν  μια μεγάλη οικογένεια μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα !! Η επιτυχία δεν είναι οικοδόμημα ενός ανθρώπου, αλλά συλλογική προσπάθεια πολλών.

Επιτρέψτε μου για μία ακόμα φορά να ευχαριστήσω τους εθελοντές :

5

Από τα Λύκεια: Φιλοθέης, Ψυχικού, Ν.Ψυχικού, Κολλέγιο Ψυχικού, Μωραϊτη. Τα κορίτσια της ρυθμικής του ΟΚΑΠΑ και τους γυμναστές τους.Τους συνεχιστές εθελοντές του 2004, την Ομάδα της ΟΔΙΚ που πάντα μας στηρίζουν με όλο τους το δυναμικό. Επίσης, τους προσκόπους του Ν. Ψυχικού, τους εκπροσώπους των Σωματείων, ΑΟΦ, ΑΕΨ , ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ και  ΠΟΨ. Ξεχωριστά, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλη την ομάδα από τους «FilipinoVolunteers» και τους ποδηλάτες τους, που ήταν ιδιαίτερα οργανωμένοι σαν δείκτες της διαδρομής. Και βεβαίως ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους της καθαριότητας και τα μέλη της Αστυνομίας.

Και ν’ αναφερθώ στις συνέργειες που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα αυτό, και ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι δράσεις με τη ΔΙ.ΚΕ.ΦΙ.Ψ., τον Ο.Κ.Α.Π.Α., την Υπηρεσία Καθαριότητος, την Υπηρεσία Πρασίνου, την Υπηρεσία Πρόνοιας. Και θα ήθελα να χαιρετίσω όλους τους φορείς της Δημοτικής αρχής και να ευχαριστήσω όλους τους εκπροσώπους της, παρόντες και μη. Σας ευχαριστώ»

Μετά την ολοκλήρωση του απολογισμού, έγινε τιμητική βράβευση του Βαγγέλη Φωτεινάκη, (Συνεχιστές Εθελοντές και ΟΔΙΚ) για την συνολική εθελοντική του προσφορά σε όλες τις δράσεις του Δήμου μας, όλα τα χρόνια από το 2010 – 2019.

2

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους :

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, η σύζυγός του Χαρά Ξυριδάκη, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Αλεξοπούλου, οι τέως Δήμαρχοι Ψυχικού Κρίττος Νεόφυτος & Δημήτρης Μαναός. Μαζί τους οι Αντιδήμαρχοι, Κατερίνα Πετρίτση, Μάρω Τρέζου, Βύρων Σαμαρόπουλος, η Πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ Νέλλη Λάβδα, η Αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΦΙΨ Σόφη Ζαφρακοπούλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ελση Δημουλά, Δημήτρης Γαλάνης, Νίκος Ζερβός, Αλίκη Γκιζελή και ο Νίκος Κανελλάκης.

4

6

Επίσης οι Εκπρόσωποι των Προσκόπων του Δήμου μας Π. Ψυχικού, Ν. Ψυχικού και Φιλοθέης, Εκπρόσωποι της Ρυθμικής Γυμναστικής του ΟΚΑΠΑ, και ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων, Γιώργος Μεσημέρης. Τους συλλόγους εκπροσώπησαν, ο κ. Θ. Χανακούλας – (Π.Ο.Ψ.), ο Πρόεδρος της Α.Ε.Ψ., κ. Κρίττος Νεόφυτος και ο κ. Αχιλλέας Παπαλουκάς – (Α.Ε.Ψ.).

Την Ένωση της Πρεσβείας Φιλιππινών, Filippino Volunteers, εκπροσώπησε η κα Τess Bristol και άλλα πέντε μέλη.

8

Τέλος, ιδιαίτερη ήταν και στιγμή της εκδήλωσης που η κα Ελίζα Γερολυμάτου της Πινακοθήκης Λέφα, δώρισε τα χαρακτικά για τα φλουριά της πίτας.

Πηγή ενημέρωσης : κα Άννα Κομνηνού – Κούμπα, Πρόεδρος Επιτροπής Εθελοντισμού

Τελευταία Νέα