Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δήμο μας την Δευτέρα 20 Ιουνίου! Δίνω αίμα – Σώζω μια ζωή!

Δίνω αίμα! Η πιο ξεχωριστή ανώνυμη πράξη ανθρωπιάς και αγάπης! 

Κάθε σταγόνα είναι ένα χαμόγελο γι’ αυτόν που τη χρειάζεται!

 

Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού, σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αίματος του Λαϊκού Νοσοκομείου, διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Δήμου μας.

Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022.

Στο Γυμνάσιο Φιλοθέης (Ανδρέα Μεταξά 7, Φιλοθέη).

Από τις 14:00 έως τις 18:00.

Έκκληση του ιατρικού κόσμου για αύξηση των αποθεμάτων αίματος της χώρας μας, σε μια περίοδο που λόγω της  υγειονομικής κρίσης, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, έχουν μειωθεί δραματικά.

Κάθε ημέρα χιλιάδες συνάνθρωποί μας, χρειάζονται αίμα και πολλοί από αυτούς επειγόντως γιατί απειλείται η ίδια τους η ζωή. Σήμερα μπορεί να αφορά κάποιον άλλον, αύριο ίσως αφορά εμάς ή κάποιον δικό μας.

Η προσφορά αίματος μόνο σε έκτακτη ώρα για να σώσουμε το συγγενή ή το φίλο μας, δεν λύνει το πρόβλημα. Μόνο με την τακτική Εθελοντική Αιμοδοσία υπάρχει πάντα διαθέσιμο και ασφαλές αίμα για όποιον το χρειάζεται.

Το αίμα δεν συντηρείται παρά ΜΟΝΟ για 35-42 ημέρες γι’ αυτό πρέπει να αιμοδοτούμε τακτικά.

Αίμα μπορούν να δώσουν άτομα ηλικίας από 18 έως 65 ετών. Σύμφωνα με επίσημες έρευνες πάνω στις αιμοδοσίες που διενεργούνται, το 80% των αιμοδοτών είναι κάτω των 26 και πάνω από το 50% δίνει αίμα για πρώτη φορά. Το 80% του πληθυσμού που δεν έχει δώσει αίμα υποστηρίζει πως ήταν από αμέλεια, επειδή δεν ήταν απαραίτητο ή επειδή δεν χρειάστηκε. Αυτό ακριβώς αποδεικνύει την απόλυτη ανάγκη για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Έχουμε ευθύνη απέναντι στο συνάνθρωπό μας που κινδυνεύει. Προσφέρουμε ένα δώρο πολύτιμης αξίας. Στηρίξτε την προσπάθειά μας. 

Αφιερώστε δέκα λεπτά από το χρόνο σας για να δώσετε αίμα, να σώσετε μια ζωή!

Η Τράπεζα Αίματος του Δήμου μας χρειάζεται τη στήριξή μας, καθώς η έλλειψη είναι μεγάλη.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη στήριξή σας!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Υγείας του Δήμου μας: 2106753855 & 2106773474.

Απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα και ο ΑΜΚΑ, για τη συμμετοχή.

Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Τελευταία Νέα