Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Εκδήλωση αποφοίτησης της Γ’ Λυκείου Φιλοθέης με χαρά, συγκίνηση, χιούμορ και τραγούδια!

Δημήτρης Γαλάνης: “Καταφέρατε το ιδεατό να γίνει πραγματικότητα, μοναδικό σχολείο στον κόσμο!”

Μια χαρούμενη και ταυτόχρονα συγκινητική εκδήλωση για το τέλος της χρονιάς απόλαυσαν χθες μαθητές καθηγητές και γονείς στο Λύκειο Φιλοθέης που πρόσφατα μετονονομάστηκε σε Λύκειο «στοχαστή Χρηστου Μαλεβίτση».

Η Γ´ Λυκείου του πρωτοποριακού Δημοσίου Λυκείου της Φιλοθέης έκλεισε χθες τον κύκλο της με μια όμορφη γιορτή που οργάνωσαν οι μαθητές, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μαζί με τους καθηγητές και τον Λυκειάρχη τους, κ. Πέτρο Μαντζάκο.

Η βραδιά ξεκίνησε με τις ομιλίες των ίδιων των μαθητών & εκπροσώπων του μαθητικού συμβουλίου οι οποίοι με ζωηρά χρώματα ξετύλιξαν τις αναμνήσεις τους, ευχαρίστησαν από καρδιάς τους καθηγητές και τους γονείς τους που στάθηκαν δίπλα τους για να αποφοιτήσουν με επιτυχία και να ξεκινήσουν το νέο κύκλο της ζωής τους στο Πανεπιστήμιο.

Οι δεκαοκτάχρονοι απόφοιτοι του Λυκείου Φιλοθέης τόνισαν : «ευχαριστούμε που είστε εδώ στο μεταίχμιο της ζωής μας, τώρα που αποχαιρετάμε αυτό το σχολείο , το σχολείο που δεν το κάνουν τα κτίρια οι αίθουσες και οι κουρτίνες αλλά τα πρόσωπα που το στελέχωσαν δηλαδή οι καθηγητές μας.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην «κολώνα» του σχολείου μας, στον άνθρωπο που βρίσκεται κοντά μας να μας βοηθάει κάθε στιγμή στα μαθήματα μας η στις ζωές μας, τον Διευθυντή μας Πέτρο Μαντζάκο που απόψε γιορτάζει.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο του προαστίου μας,  Δημήτρη Γαλάνη ο όποιος ήταν σταθερά κοντά μας και μας στήριξε σε όλες μας τις δραστηριότητες ενώ φρόντισε μαζί με τους συνεργάτες του να ανακαινιστεί το σχολείο μας για το οποίο καμαρώνουμε σήμερα.» 

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης απαντώντας στην θερμότατη υποδοχή από τους μαθητές και τον Διευθυντή του Σχολείου  πήρε το λόγο και επεσήμανε:  ”Είναι όντως  ιδιαίτερη η σημερινή βράδια γιατί με όλα αυτά τα παιδιά έχω ζήσει πολύ όμορφα χρόνια.  Οποιος παρακολουθεί αυτό το σχολείο νομίζει ότι βρισκόμαστε σε έναν ιδεατό κόσμο. Και όμως καταφέρατε το ιδεατό  να είναι η πραγματικότητα, εσείς οι μαθητές, μαζί με τους δασκάλους και τους γονείς σας, μαζί με το Λυκειάρχη σας.  Πετύχατε αυτό που θα ονειρευόταν οποιοδήποτε σχολείο σε όλη τη γη.  Δημιουργήσατε μία σημαντική κοινότητα γεμάτη αγάπη  ενέργεια, δημιουργία πρωτιές, δραστηριότητες.

Κανείς δεν θα ξεχάσει ότι είσαστε εσείς η χρονιά που συνέλεξε βραβεία ,πέτυχε διακρίσεις παρά τον εγκλεισμό και την πανδημία, ζωγραφίσατε με πολύχρωμα χρώματα βαθιά μέσα σας την σχολική σας χρονιά.

Κλείνει ένας κύκλος και ο άλλος που ανοίγει θα είναι πιο μεγάλος πιο δημιουργικός για την θέσατε γερά θεμέλια θα σας καμαρώνουμε πάντα καλή επιτυχία στη ζωή σας».

Ακολούθησε ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα με τραγουδίστριες δύο μαθήτριες του Λυκείου Φιλοθέης και μουσικούς τους συμμαθητές τους που τις συνόδεψαν ενώ όλοι οι απόφοιτοι μαζί τραγουδούσαν και χειροκροτούσαν συνεχώς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν δύο βίντεο με συρραφή φωτογραφιών και μίνι βίντεο με τις αναμνήσεις των μαθητών , τα πειράγματα, τις εκδρομές & ευχές από τους καθηγητές τους. 

Η βραδιά έκλεισε με συγκινητική ομιλία του εμπνευσμένου Λυκειάρχη Πέτρου Μαντζάκου ο οποίος παρέθεσε μία σειρά σημαντικών ρήσεων, ενθαρρύνοντας τα παιδιά του, τους μαθητές του να αδράξουν τις ευκαιρίες στη ζωή, να την βλέπουν με θετικότητα, να τολμούν, να εργάζονται σκληρά, να επιμορφώνονται και φυσικά να μην ξεχνούν το σχολείο από το οποίο ξεκίνησαν.

*Η φωτογραφία παραχωρήθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Φιλοθέης

Τελευταία Νέα