Μια αξέχαστη βραδιά έζησαν χθες το βράδυ οι δημότες μας με την υπέροχη συναυλία της νεαρής καλλιτέχνιδας Παυλίνας Βουλγαράκη και της τετραμελούς μπάντας της . 
Η σαγηνευτική τραγουδίστρια ερμήνευσε ελληνικές και ξένες επιτυχίες δικά της αλλά και αγαπημένα τραγούδια της Δήμητρας Γαλάνη, της Άλκηστης Πρωτοψάλτη αλλά και της Αννας Βίσση ενώ εντυπωσίασε στο κλείσιμο με το Δίχτυ του Σταύρου Ξαρχάκου σε στίχους Νίκου Γκάτσου.
Γέμισε ενθουσιασμένες παρέες το σινέ Φιλοθέη που συνόδευσαν την όμορφη Παυλίνα σε πολλά τραγούδια ωστε τελικά ο θερινός κινηματογράφος μετατράπηκε σε ένα θαυμάσιο υπαίθριο χώρο μουσικής .
 

H Παυλίνα Βουλγαράκη εκτός από μία θαυμάσια φωνή διαθέτει και πλαστικότητα στις  κινήσεις της, θεατρικότητα στην ερμηνεία της πάνω στη σκηνή και μεγάλη γκάμα ρεπερτορίου. 

 
Προλογίζοντας τη μουσική εκδήλωση ο δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης καλησπέρισε , λέγοντας : 
 
«Εύχομαι σε όλους καλό φθινόπωρο, μόνο ημερολογιακά …..γιατί η αποψινή μας καλεσμένη και δημότης μας αφου έδώ πήγε σχολείο , η Παυλίνα Βουλγαράκη μας καλεί σε έναν ….. ανοιχτό ουρανό με όσες όμορφες αναμνήσεις μας άφησε το καλοκαίρι.»
 
Τι συμβαίνει λοιπόν και όλοι μιλούν για την τραγουδίστρια Παυλίνα Βουλγαράκη; Και όχι μόνο οι συνομήλικοι της η οι νεότεροι αλλά οι θαυμαστές της φωνής της προέρχονται απο όλες τις ηλικίες.
 
 
Καθόλου τυχαίο αφού άνθρωποι σαν τους αείμνηστους Θάνο Μικρούτσικο και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα , όταν την άκουσαν, εντυπωσιάστηκαν και μετά με πατρική φροντίδα την ώθησαν να πιστέψει στον εαυτό της και στο μεγάλο ταλέντο της. 
Μου έχουν διηγηθεί την χαρακτηριστική σκηνή της πρώτης -πρώτης εμφάνισης της & σας την μεταφέρω αυτούσια :”η Παυλίνα μαθαίνει να τραγουδάει την Ελένη την περίφημη Ελένη του μεγάλου μας συνθέτη , ανεβαίνει στη σκηνή, ο Θάνος Μικρούτσικος την ακούει να ερμηνεύει μπροστά σε 2000 ανθρώπους – κοινό τελειώνει το τραγούδι , επικρατεί ησυχία απόλυτη. Η Παυλίνα νομίζει ότι κάτι δεν έχει πάει καλά και τότε την πλησιάζει ο Θάνος Μικρούτσικος και της λέει : «εμείς οι δύο πρέπει να μιλήσουμε , έχεις χρέος αυτό το χάρισμα να το …εξελίξεις , όχι μόνο απέναντι σε σένα την ίδια, αλλά και στους υπόλοιπους. Έχω καταλάβει ότι δεν το έχεις συνειδητοποιήσει. Ό,τι θες είμαι εδώ για να σε βοηθήσω».
Όπως λέμε από δω και πέρα όλα τ’άλλα είναι ιστορία. 
 
Με παρόμοιο τρόπο συναντήθηκαν οι δρόμοι της με τον αξέχαστο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα για τον οποίον η ίδια είχε πει πρόσφατα : «Του μιλούσα πάντα στον πληθυντικό, γυρίσαμε όλη την Ελλάδα, παίξαμε παντού, με βοήθησε πάρα πολύ να ξεπεράσω τους φόβους μου
Άργησα τρελά για να καταλάβω ότι είχα ταλέντο στη μουσική. Ήμουν σε άρνηση. Δεν ήμουν καν στην χορωδία του σχολείου».
 
Μετά από αυτούς τους δύο μεγάλους και σπουδαίους καλλιτέχνες που βρέθηκαν μπροστά της γιατί έτσι το έφερε η τύχη ακολούθησε η γνωριμία της με την Δήμητρα Γαλάνη που την θαυμάζει γιατί «ψάχνει μουσική σαν να είναι έφηβη» 
Η Παυλίνα πιά βρήκε το δρόμο της με δασκάλους σαν τον Μπάμπη Στόκα τους Πυξ Λαξ τον Ψαραντώνη και έχοντας δημιουργήσει τη δική της διαχρονική γέφυρα με την ελληνική μουσική αφού έφτασε να μάθει ακόμα και την Φλέρυ Νταντωνάκη !
 
«Απόψε , είπε κλείνοντας ο Δήμαρχος , είμαστε τυχεροί στην πόλη μας που έχουμε την Παυλίνα πιο ώριμη μουσικά αν και τόσο νέα για να μας ταξιδέψει στο δικό της κόσμο της τέχνης της και των τραγουδιών»
 
Την επιμέλεια της επιτυχημένης εκδήλωσης είχε η υπεύθυνη πολιτιστικών δράσεων του Δήμου μας, Νικόλ Δημητρακοπούλου.