Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Επιτυχημένο το 12ο Σιμουλτανέ Σκάκι 2022 Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού

Για 12η χρονιά πραγματοποιήθηκε αγώνας επίδειξης σκάκι Σιμουλτανέ στην Πλατεία Ελευθερίας Νέου Ψυχικού, την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 17:30. Ο αγώνας συνδιοργανώθηκε από την “Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού”, το Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και τον ΟΚΑΠΑ.

Οι νεαροί σκακιστές του Δήμου μας με ανυπομονησία περίμεναν τη διεξαγωγή της διοργάνωσης καθώς έχει αποτελέσει θεσμό την τελευταία δεκαετία! Τον αγώνα επίδειξης έδωσε o Κώστας Τσιάμης, FIDE Master και προπονητής σκάκι της “Ακαδημίας Σκάκι Νέου Ψυχικού”. 30 μικροί σκακιστές από σχολεία του Δήμου μας καθώς και την “Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού” συμμετείχαν και αναμετρήθηκαν με τον προπονητή τους. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, ο αγώνας διεξήχθη χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Στο Σιμουλτανέ παρευρέθηκε η Πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ κα Βυθούλκα, η οποία έκανε την πρώτη σκακιστική κίνηση και κήρυξε την έναρξη του αγώνα.  

Οι μικροί σκακιστές με συγκέντρωση, αγωνιστικότητα και χρησιμοποιώντας ως όπλο τις γνώσεις που έχουν αποκομίσει κατά τη διάρκεια της χρονιάς έπαιξαν πολύ αξιόλογες παρτίδες χωρίς ωστόσο να οδηγηθούν σε θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον προπονητή τους. Μεταξύ αυτών, εκείνοι που έπαιξαν τις 5 καλύτερες παρτίδες βραβεύτηκαν με μετάλλιο.

Οι φετινοί νικητές κατά σειρά είναι οι ακόλουθοι:

1.        Σερέτη Ιωάννα

2.        Θεοφανόπουλος Άρις

3.        Σερέτη Ελένη

4.        Κασιμάτης Γρηγόρης

5.        Πραπίδη Άρτεμις

Αναμνηστικά διπλώματα δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι έδωσαν ραντεβού για την επόμενη σκακιστική διοργάνωση, έχοντας συλλέξει πολύτιμη εμπειρία που θα τους βοηθήσει να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα στους επόμενους αγώνες τους.

Υπενθυμίζουμε σε όλους τους αθλητές μας ότι τα μαθήματα σκάκι συνεχίζονται φέτος μέχρι τις 30 Ιουνίου, ενώ για τη νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου.

Ευχόμαστε σε όλους τους μικρούς σκακιστές και τους γονείς τους Καλό Καλοκαίρι και Καλές Διακοπές!

Δελτίο Τύπου: Ακαδημία Σκάκι Νέου Ψυχικού

Τελευταία Νέα