Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Εργαστήρι «Κουκλοθεατρική Ομάδα»

Kouklotheatro

KouklotheatroΤην Κυριακή 10 Φεβρουαρίου εργαστήρι «Κουκλοθέατρου», ένα είδος θεάτρου με “κούκλες”, δικά του χαρακτηριστικά & δική του αισθητική, για παιδιά από 5 – 7  ετών.

Οι κούκλες, είτε είναι ολόσωμες, οπότε κινούνται από ψηλά με σύρματα ή με νήματα από λινάρι και ονομάζονται μαριονέτες, είτε είναι χωρίς πόδια, οπότε κινούνται από κάτω, άμεσα, με τα δάχτυλα του εμψυχωτή της κούκλας τοποθετημένα σε ειδικές τρύπες για την κίνηση των διαφόρων μελών του σώματός της και ονομάζονται σήμερα –καταχρηστικά– νευρόσπαστα.

Τα παιδιά στο εργαστήρι, θα μπορούν να παίζουν με τις κούκλες μας, και να δημιουργούν με τη βοήθειά μας μια κουκλοθεατρική παράσταση ανά τρίμηνο, βασισμένη σε έναν από τους μύθους του, αναμφισβήτητου πατέρα του αρχαίου μύθου, Αισώπου, ο οποίος δεν έγραψε κανέναν από τους μύθους αλλά τους διηγόταν προφορικά.

Πότε : 17:00 μέχρι 19:00
Που : Αθλητικό Κέντρο, Αίθουσα Θεάτρου / Κτήριο Πολλαπλών Χρήσεων, Ρήγα Φεραίου & Μπουμπουλίνας, τηλ.: 210 6728 043

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο ΜΟΝΟ με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο stekitoupaidiou@gmail.com  

Το «Στέκι του Παιδιού» ξεκίνησε το 2012, χρηματοδοτείται από το Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και αφορά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συντονισμένων δράσεων και δραστηριοτήτων που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 μέχρι 13 χρονών. Στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού και τις  δραστηριότητες επιμελούνται &  πραγματοποιούν ειδικοί παιδαγωγοί, θεατρολόγοι, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες & ειδικευμένοι εμψυχωτές.

Πηγή Ενημέρωσης: Υπεύθυνος Προγράμματος, κ. Πάνος Μιχαλάκος, πληροφορίες: 6945-297974

Τελευταία Νέα