Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

«Εφημερίς Των Κυριών»

EfimerisKyriwn

EfimerisKyriwnΤην Τρίτη 5 Μαρτίου το θρυλικό έντυπο «Εφημερίς των Κυριών», που εξεδόθη το 1887, «ξαναδιαβάζεται» σε μια παράσταση μετά μουσικής.

«Η Εφημερίς των Κυριών» εξεδόθη από την πρώτη ελληνίδα φεμινίστρια την Καλλιρρόη Παρρέν και ήταν φτιαγμένη από γυναίκες για γυναίκες. Οι διεκδικήσεις μέσω της εφημερίδας ήταν η χειραφέτηση της γυναίκας με πλήρη δικαιώματα στον τομέα της εκπαίδευσης και την εργασία. Το πρώτο φύλλο κυκλοφορεί στις 9 Μαρτίου του 1887 και το τελευταίο της το 1917.

Η Μορφωτική & Πολιτιστική Λέσχη Φιλοθέης διοργανώνει την εκδήλωση επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.

Τα διάσπαρτα κείμενα της εφημερίδας «ζωντανεύουν» σε μια πολύ ιδιαίτερη παράσταση από τις ηθοποιούς Ανδρομάχη Μαρκοπούλου & Ευσταθία ενώ εμπλέκονται μουσικά με γνωστές μελωδίες που παίζει στο πιάνο ο Χάρης Μπότσης. Τέλος, μια αδικημένη γυναικεία μορφή, η Γυναίκα εκείνης της εποχής χωρίς δικαιώματα και πρόσβαση στην εκπαίδευση, με όνειρα ανεκπλήρωτα, ενσαρκώνεται από την Νίκη Μαυροειδή.

Πότε : 19:00
Που : Μορφωτική & Πολιτιστική Λέσχη Φιλοθέης, Βασ. Γεωργίου Β΄ 11, Φιλοθέη. τηλ.: 210 6745 284

Είσοδος: 12€. Πληροφορίες : κα Λένα Δρομάζου, 210 6712 501, 6936 712 501.

Πηγή ενημέρωσης : εν δήμω

Τελευταία Νέα