Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Ημερίδα για το Στρες

Stress Hmerida2

Stress Hmerida2Την Δευτέρα 30 Μαΐου η Επιτροπή Εθελοντισμού του Δήμου σας προσκαλεί σε ημερίδα με εξαιρετικούς γιατρούς εξειδικευμένους στη διαχείριση στρες.

Ο όρος άγχος (ή στρες) προέρχεται από το ρήμα ἄγχω, που στην αρχαία ελληνική γλώσσα σημαίνει σφίγγω ή πνίγω. Το άγχος είναι μια φυσιολογική σωματική και ψυχική αντίδραση σε μια απειλή ή σε μια αίτηση για την αντιμετώπιση απαιτητικών καταστάσεων.

Όταν κάποιος άνθρωπος νιώθει στρες το σώμα του είναι σε ένταση και ο εγκέφαλος του πυροδοτείται από πολλαπλές σκέψεις. Ο κάθε άνθρωπος εκτίθεται καθημερινά σε στρες καταστάσεις. Το στρες μάλιστα μπορεί να είναι και θετικό – το λεγόμενο ευ στρες – όταν κανείς καλείτε να το αντιμετωπίσει σπάνια (ή μόνο μερικές φορές) και σε περιορισμένο βαθμό. Σε αυτή την περίπτωση λειτουργεί σαν καταλύτης και τον ενεργοποιεί για να αντεπεξέλθει στις όποιες καταστάσεις. Όσο πιο συχνό και έντονο είναι το στρες, τόσο πιο δύσκολο είναι να αντιμετωπιστούν οι καθημερινές υποχρεώσεις.

Αυτό σημαίνει ότι όταν χειριζόμαστε σωστά το στρες, μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Εάν το αφήσουμε ανεξέλεγκτο, οι κίνδυνοι είναι πολύ μεγάλοι.

  • Θέμα 1: «Μαθαίνουμε για το στρες». Χρυσοβιτσάνου Χρύσα, RN, MSN, M.SC., Ph.D.(c), Stress Specialist, A’ Νευρολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Αιγινήτειο νοσοκομείο.
  • Θέμα 2: «Διαχείριση στρες». Σολδάτος Παναγιώτης, MS.C, Ειδικός Εσωτερικής Παθολογίας, Stress Specialist.

Η Επιτροπή Εθελοντισμού του Δήμου συστήθηκε το Μάρτιο του 2012 ως δομή στήριξης και συνεννόησης, σχεδιασμού και δράσης με εθελοντές στο προάστιο, που επιθυμούν να συνεργαστούν προς όφελος των συμπολιτών μας. Η Επιτροπή θέλει οι εθελοντικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών να διατηρήσουν την αυτονομία και αυτοτέλεια τους, ενώ από την άλλη πλευρά, οι μεμονωμένοι εθελοντές-κάτοικοι να βρουν ένα πλαίσιο δράσεων όπου θα μπορούν να συμμετέχουν. Με την συνεργασία θα επιτύχουμε την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και τα αποτελέσματα που όλοι οραματιζόμαστε και αξίζουμε.

Πότε: 18:00 – 21:00

Που: πρώην Blue Bell (Α΄πλατεία Ψυχικού), Ψυχικό

Πηγή ενημέρωσης: κα Άννα Κούμπα, Πρόεδρος Επιτροπής Εθελοντισμού

Τελευταία Νέα