Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

«Η Έννοια & Η Σημασία της Αυτοεκτίμησης»

SelfEsteem

SelfEsteemΤη Δευτέρα 5 Μαρτίου πώς δημιουργείται και υποστηρίζεται η Αυτοεκτίμηση στα παιδιά και τους εφήβους; Μία ξεχωριστή ομιλία.

Η αυτοεκτίμηση, καθώς και η συνολική εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι δύο πολύ σημαντικά στοιχεία για την ψυχική και την σωματική μας υγεία.

Υπάρχει μια έμφυτη ανάγκη στον καθένα μας να θέλει να έχει μια συγκεκριμένη εικόνα και αξιολόγηση για κάθε τι που τον περιβάλει αλλά και για τον ίδιο του τον εαυτό και, αν είναι δυνατόν, η εικόνα αυτή να είναι θετική και όσο γίνεται πιο σταθερή. Αυτοεκτίμηση, λοιπόν, είναι η βάση που συγκροτεί και στηρίζει όλες τις συμπεριφορές, τις συναισθηματικές αντιδράσεις και τις στάσεις μας. Συχνά, ακούμε και διαβάζουμε πως όλοι οι άνθρωποι, για να νιώθουμε καλά, είναι σημαντικό να διαθέτουμε καλή αυτοεκτίμηση. Τι είναι, όμως, η αυτοεκτιμηση και πως δημιουργείται;

Η ψυχολόγος – οικογενειακή θεραπεύτρια κα Μαρία Κορρέ θα μας παρουσιάσει τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να υποστηριχθούν τα παιδιά, οι έφηβοι καθώς και οι ενήλικες, έτσι ώστε να αποκτήσουν μια θετική εικόνα για τον εαυτό τους.

Πότε : 18:00 – 20:00
Που : Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αγ. Σοφίας 1, Νέο Ψυχικό, τηλ.: 210 6749 137

Πηγή ενημέρωσης : κα Άννα Κούμπα, Αντιπρόεδρος Ο.Κ.Α.Π.Α.

Τελευταία Νέα