Search
Search

Εκδηλώσεις

“Της Μοναξιάς Διπρόσωποι Μονόλογοι”: Η Θεατρική Ομάδα Ψυχικού ανεβάζει έργο της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ

Η ποιητική συλλογή της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ (1939-2020) με τίτλο Της Μοναξιάς Διπρόσωποι Μονόλογοι (εκδόσεις Καστανιώτη) διασκευάστηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Βασίλη Παπαπέτρου και ανεβαίνει στη σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Μπενετάτου (Δροσίνη και Δρόση, Ψυχικό) από τη Θεατρική Ομάδα Ψυχικού στις 12, 13, 19 και 20 Μαρτίου 2022.

Στο συγκεκριμένο έργο η αείμνηστη, βραβευμένη ποιήτρια στοχάζεται, συνομιλώντας ως Εγώ άλλοτε με τον εαυτό της (κι Εγώ), άλλοτε με το Χρόνο τον «σαρκοφάγο», άλλοτε με τον Πόνο, με το Ποίημα, με την Υποκρισία κι άλλοτε μιλώντας μόνη μπροστά στον καθρέφτη. Σε αυτό τον απολογισμό που επιχειρεί τα τελευταία χρόνια της ζωής της μαθαίνουμε καλύτερα τον τρυφερό και βαθυστόχαστο άνθρωπο, Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ.

Για τις ανάγκες της παράστασης ο Βασίλης Παπαπέτρου συνάντησε ο ίδιος την ποιήτρια λίγο πριν φύγει από τη ζωή, συνομίλησε μαζί της και πήρε την άδειά της να παρουσιάσει το έργο της επί σκηνής. Οι πρόβες ξεκίνησαν διαδικτυακά πέρυσι και τώρα πλέον το έργο μεταφέρεται στη σκηνή.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άννα Αγγελάτου, Βασίλης Παπαπέτρου, Γιάννα Κατσιάρα, Δώρα Σωπασουδάκη και Μαρία Κατζουράκη.

Την ομάδα πλαισιώνει ο Χρήστος Σούπος, η Χαρά Μπουργάνη και η Ιωάννα Βουλιστή. Την πρωτότυπη μουσική υπογράφει ο Χρήστος Χλης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6973 985 951.

Τελευταίες Εκδηλώσεις