Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Η Συναυλία «Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ» με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και μία σοπράνο στο Θεάτρο Ουρσουλινών

Μιά θαυμάσια συναυλία του μιούζικαλ των Ρότζερς και Χάμερσταϊν,  «Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ» δόθηκε στο Θέατρο των Ουρσουλινών απο την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τον μαέστρο Γιώργο Αραβίδη και σε συνεργασία με τον ΟΚΑΠΑ.

Τραγούδησε η σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου, αφηγητής ήταν ο Κωνσταντίνος Παπαλέξης ενώ συμμετείχαν μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Φιλοθέης – Ψυχικού, του Λυκείου Φιλοθέης και της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών.

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού κ,. Δημήτρης Γαλάνης παρακολούθησε την μουσική εκδήλωση και την προλόγισε ,τονίζοντας:

«Πρόκειται για το δημοφιλέστερο μιούζικαλ όλων των εποχών !

Η «Μελωδία της Ευτυχίας» και μόνο από τον τίτλο της είναι ένα διαχρονικό μήνυμα αισιοδοξίας .Πράγματι η ταινία σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Γουάϊζ άφησε εποχή αφού βραβεύτηκε με 5 Οσκαρ μεταξύ των οποίων και με Οσκαρ Καλύτερης ταινίας κι έσπασε το ρεκόρ εισπράξεων που κατείχε από το 1939 Η ταινία «όσα παίρνει ο άνεμος»Gone With the Wind)»

Κράτησε την πρώτη θέση μέχρι και το 1975 χρονιά στην οποία η ταινία « Τα σαγόνια του καρχαρία»1975 κατέρριψε το ρεκόρ εισπράξεων.

Βρίσκεται σταθερά τη λίστα με τις εμπορικότερες ταινίες όλων των εποχών .

Το 2001 η ταινία επελέγη από τη Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου ως τμήμα του Εθνικού Μητρώου Κινηματογράφου ως πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική.

Και ποιος δεν έχει απολαύσει την οικογένειά του πλοίαρχου Γκεόργκ φον Τραπ που ενσάρκωνε ο Κρίστοφερ Πλάμερ με τα 7 ατίθασα , ανυπάκουα παιδιά του που χρειάστηκαν ως γκουβερνάντα μία καλόγρια , την Τζούλι Άντριους για να τα συνετίσει , να την αγαπήσουν και να τα αγαπήσει και τελικά ο μπαμπάς τους να την ερωτευτεί κι αυτός για να γίνει μαμά τους!

Το σάουντρακ της ταινίας πούλησε περισσότερα από 11 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, του οποίου τα τραγούδια έγραψαν οι Ρίτσαρντ Ρότζερς και Όσκαρ Χάμερσταϊν. Το μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ όπως και η ταινία βασίστηκαν με τη σειρά τους στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Μαρίας φον Τραπ The Story of the Trapp Family Singers.

Τελευταία Νέα