Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ/Φουρτουνάτος+Ταξιδιώτες

fortounatosbanner

fortounatosphoto

 Δύο παραστάσεις για παιδιά

Κυριακή σήμερα και έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μαζί με τα παιδιά μας δύο εξαιρετικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους.

03052020 theatro1
Φορτουνάτος του Μάρκου Αντώνιου Φώσκολου από το Εθνικό Θέατρο

Σκηνοθεσία Μάρθα Φριτζίλα

Στην ξεκαρδιστική κωμωδία του Μάρκου Αντώνιου Φώσκολου, την τελευταία από τις τρεις σωζόμενες του κρητικού θεάτρου, γραμμένη γύρω στα 1655, η Τύχη στήνει τους μηχανισμούς της και κινεί με εύθυμη διάθεση τα νήματα της ανθρώπινης ζωής. Η Μάρθα Φριντζήλα διερευνά τις ρίζες της ελληνικής δραματουργίας και με τη συνδρομή μιας ομάδας δυναμικών συντελεστών φωτίζει ένα σχεδόν άγνωστο κομψοτέχνημα της θεατρικής μας παράδοσης.

Το εγκαταλελειμμένο μωρό που πριν από δεκαέξι χρόνια βρήκε και μεγάλωσε ο έμπορος Γιαννούτσος έχει φτάσει πια σε ηλικία γάμου και ο θετός του πατέρας αποφασίζει να του δώσει την κατάλληλη νύφη. Όμως ο νεαρός Φορτουνάτος, ήδη ερωτευμένος με την Πετρονέλα, έχει αποφασίσει για τη γυναίκα που θέλει να παντρευτεί. Το ειδύλλιο συναντά δυσκολίες όταν ο πλούσιος αλλά ηλικιωμένος γιατρός Λούρας διεκδικεί την ίδια νύφη. Και ενώ η κατάσταση μοιάζει αδιέξοδη, μια απρόσμενη αποκάλυψη θα βοηθήσει το νεαρό ήρωα, αποτρέποντας τον παράταιρο γάμο και προσφέροντας απλόχερα την ευτυχία σε αυτούς που την αξίζουν.

Ηλικίες 4+

Η παράσταση είναι διαθέσιμη από σήμερα Κυριακή 03/05/2020 στις 14:00 έως αύριο Δευτέρα 04/05/2020 στις 14:00

Δέιτε την παράσταση εδώ


03052020 theatro2

Ταξιδιώτες στο χρόνο από το Θέατρο του Νέου Κόσμου 

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης

Οι Ταξιδιώτες στο Χρόνο έχουν περιηγηθεί σε όλη την ανθρώπινη ιστορία! Έχουν παραβρεθεί στα μεγαλύτερα γεγονότα που έχει ζήσει η ανθρωπότητα και σας περιμένουν για να ταξιδέψετε μαζί τους. Ελάτε λοιπόν σε ένα όμορφο ταξίδι και ας σταθούμε σε κάποια γεγονότα που έχουν ένα κοινό, που θα ανακαλύψουμε μαζί!

Η παγκόσμια Ιστορία ξεδιπλώνεται μπροστά σε μικρούς και μεγάλους με μουσική, τραγούδια και χορό, με διάδραση, εντυπωσιακές βιντεοπροβολές και, πάνω απ’ όλα, με πάρα πολύ χιούμορ.

Γιατί η ιστορία όντως επαναλαμβάνεται! Και όποιος τη γνωρίζει καλά θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το μέλλον καλύτερα!

Οι ταξιδιώτες μοιράζονται τις εμπειρίες τους από την εποχή των δεινοσαύρων μέχρι τις ρωμαϊκές αρένες και από την ανακάλυψη της Αμερικής μέχρι την κατάκτηση της Σελήνης, σε μια διαδραστική παράσταση με μουσική, τραγούδια και χορό.


Ηλικίες 4+

Διάρκεια : 100 ‘

Δείτε το τρέιλερ εδώ

Δείτε την παράσταση εδώ

Τελευταία Νέα