Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Θερινή Κατασκήνωση 2016

Kataskinosi
KataskinosiΑπό Δευτέρα 23 Μαΐου ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών ηλικίας 8 – 16 ετών σε εγκαταστάσεις κατασκηνώσεων.
 
Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού στα πλαίσια εφαρμογής της κοινωνικής πολιτικής θα διοργανώσει και φέτος πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών οικογενειών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, με δεδομένη τη σημερινή οικονομική κρίση, να επωμισθούν τα έξοδα των παιδιών τους σε θερινές κατασκηνώσεις.
 
Η κατασκήνωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ σε μία κατασκηνωτική περίοδο 14 ημερών: από 2 έως 15 Ιουλίου.
 
Στα πλαίσια εφαρμογής της κοινωνικής πολιτικής, το πρόγραμμα αφορά παιδιά :
  • απόρων δημοτών και κατοίκων του Δήμου,
  • παιδιών ανέργων οικογενειών,
  • παιδιών μονογονεϊκών οικογενειών,
  • παιδιών με γονείς ΑΜΕΑ,
  • παιδιών πολύτεκνων οικογενειών και γενικότερα,
  • παιδιών οικογενειών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, με δεδομένη τη σημερινή οικονομική κρίση, να επωμισθούν τα έξοδα των παιδιών τους σε θερινές κατασκηνώσεις.
Κατά σειρά προτεραιότητας θα επιλεχθούν : Camp

  1. Οι Δημότες Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού.
  2. Σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι θέσεις οι κάτοικοι Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού.
  3. Σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι θέσεις  τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού και δεν είναι ούτε δημότες, ούτε κάτοικοι του Δήμου.
Οι γονείς / κηδεμόνες που θα υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής οφείλουν να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και αν ανήκουν σε μια ή περισσότερες από τις κατηγορίες που απαιτούν πρόσθετα δικαιολογητικά να τα προσκομίσουν και αυτά:
  • Δείτε αναλυτικά τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, εδώ
  • Αίτηση για την κατασκήνωση, εδώ
  • Ιατρικό Σημείωμα παιδιού, εδώ
Υποβολή αιτήσεων από 23 Μαϊου  μέχρι και τις 10 Ιουνίου, 9.00 – 13.00, Γραφείο Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών (Τερτσέτη 44, Νέο Ψυχικό, ισόγειο) 2132014603, 2132014635, 2132014641.

Η επιλογή των παιδιών θα γίνει με βάση τα κριτήρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου ανά κατηγορία (όπως αυτά έχουν οριστεί στο αρ. πρωτ.  7436  / 20-5-2016 έγγραφο της Δ/νσης Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου) και θα ανακοινωθεί στις 17 / 6/ 2016.

Πηγή Ενημέρωσης: Γραφείο Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας, Υγείας & Αθλητισμού, κα Κατερίνα Πετρίτση-Μουράντ.

Τελευταία Νέα