Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

«Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη»

Potamitis
PotamitisΤην Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, τιμώντας τη μνήμη του Δημήτρη Ποταμίτη, η Παιδική Σκηνή παρουσιάζει τις «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» στο Θέατρο Ρεματιάς.
 
Το έργο αυτό αποτελεί «σταθμό» στην ιστορία του Παιδικού θεάτρου στη χώρα μας, και η μουσική του Γιάννη Ζουγανέλη, θεωρείται «κλασική» στην παιδική δισκογραφία.
 
Πρόκειται για τέσσερις κωμωδίες του Αριστοφάνη (Ειρήνη, Αχαρνείς, Πλούτος και Όρνιθες) που διασκεύασε και ανέβασε το 1978, στο θέατρο Έρευνας:
  • Ο αγαθός Τρυγαίος, που πάει στον Ουρανό για να ελευθερώσει την Ειρήνη …
  • Ο ειρηνόφιλος Δικαιόπολης, που τα βάζει με τους πολεμόχαρους Αχαρνείς …
  • Ο αγαθός Χρεμύλος που μοιράζει στους δίκαιους τον Πλούτο που βρήκε …
  • Ο Ευελπίδης και ο Πεισθέτερος, που πάνε να ζήσουν στη χώρα των Πουλιών, εκεί που θριαμβεύει η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία.
Οι στόχοι του Αριστοφάνη  είναι κατανοητοί και ξεκάθαροι σε θεατές κάθε ηλικίας και οι ήρωες των έργων του είναι πρόσωπα-σύμβολα  και αναγνωρίσιμα για περισσότερα από 2.500 χρόνια τώρα.
 
Με ευφάνταστα σκηνικά, δεκάδες κοστούμια και αξιοποιώντας (όσο χρειάζεται) τη μαγεία των πολυμέσων, η παράστασή μας ευελπιστούμε να διασκεδάσει τους μικρούς (και όχι μόνο) θεατές και να τους ταξιδέψει σε κόσμους τέτοιους – σαν αυτούς που οραματίστηκε ο μεγάλος ποιητής – που η ειρήνη, η ελευθερία η δικαιοσύνη, η παιδεία και η δημοκρατία είναι κατακτήσεις και όχι … ευχές. 
 
Που: Eυριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς: Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι / Τ. 210 6855898
Ώρα Έναρξης : 20:30 μ.μ.
Τιμές Εισιτηρίων : 10 ευρώ

Πηγή Ενημέρωσης: Ομάδα Σύνταξης από ιστοσελίδα Φεστιβάλ.

Τελευταία Νέα