Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

«Καλή αρχή στο υπέροχο ταξίδι σας»

1

1Με απονομή επαίνων βραβεύτηκαν απόφοιτοι των δημόσιων Λυκείων που διακρίθηκαν στις Πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις το 2018.

Ήταν η στιγμή που αναγνωρίστηκε η μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν για να πετύχουν τους στόχους τους. Γονείς, φίλοι & συγγενείς των φοιτητών πλέον.

Μαζί με  τους καθηγητές και την Ένωση Γονέων, βρέθηκαν και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για να τιμήσουν με την παρουσία τους, τους νεαρούς συμπολίτες μας στο «…υπέροχο «Ταξίδι» στη γνώση, που είναι το πιο όμορφο & το πιο συναρπαστικό που θα ζήσετε στην ζωή σας!» όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού, Παντελής Ξυριδάκης :

«Σας καλωσορίζω σε μια ακόμη εκδήλωση που έχει να κάνει με την βράβευση των αποφοίτων των δημοσίων σχολείων του Δήμου μας. Ο στόχος του θεσμού, είναι να επιβραβεύσει την προσπάθεια των νέων ανθρώπων, που με τη στήριξη των οικογενειών και των εκπαιδευτικών τους, κατάφεραν να ολοκληρώσουν με εξαιρετική επιτυχία τις σπουδές τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Και αξίζετε θερμά συγχαρητήρια, τόσο για την προσπάθεια και τη δουλειά σας, όσο και για την αφοσίωση που είχατε στο στόχο σας.

Ξεκινάτε ένα υπέροχο «Ταξίδι», που είναι το πιο όμορφο & το πιο συναρπαστικό που θα ζήσετε στην ζωή σας! Και ξεκινήσατε με την γνώση, που είναι η δύναμη που κινεί τον κόσμο που ζούμε και το κλειδί για την ατομική πρόοδο. Και πιστέψτε με, η γνώση είναι το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο κάθε χώρας και κάθε κοινωνίας.  Και αν θέλουμε, σαν χώρα, να βγούμε πραγματικά από την οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει να επενδύσουμε στις ικανότητες, στις φιλοδοξίες και στα όνειρα των νέων ανθρώπων. Μπορεί τα προβλήματα και όλα αυτά που αποθαρρύνουν και απογοητεύουν τους νέους, να εξακολουθούν να υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό.  Και η Παιδεία και η τριτοβάθμια εκπαίδευση, συνεχίζουν να πάσχουν και να στερούν από τους ικανούς τις ευκαιρίες να αποκτήσουν τα εφόδια που θα ήθελαν για να διακριθούν και να προχωρήσουν.

3Ξέρω – και σίγουρα το ξέρετε κι΄εσείς – ότι το περιβάλλον στην αγορά εργασίας παραμένει αρνητικό για τους νέους και εξακολουθούμε να θεωρούμε «τυχερούς» όσους απόφοιτους Πανεπιστημίων καταφέρνουν τελικά να εργαστούν, έστω και με την ελάχιστη αμοιβή.  Όλα αυτά, σε ένα βαθμό ισχύουν. Όμως η ισοπέδωση και οι γενικοί αφορισμοί, δεν έχουν δώσει ποτέ λύση, σε κανένα πρόβλημα και – αντίθετα – οδηγούν σε στασιμότητα και σε μαρασμό.

Στην Ελλάδα σήμερα, οι νέοι χρειάζεται πράγματι να προσπαθήσουν διπλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να προσπαθήσουν, ούτε ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν. Όλα τα πράγματα στην ζωή, αλλάζουν από αυτούς που όχι μόνο θέλουν, αλλά και διεκδικούν το καλύτερο, για τους εαυτούς τους και για τον τόπο τους.

Εσείς λοιπόν είστε αυτοί που μπορείτε να φέρετε την αλλαγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, διεκδικώντας το επίπεδο σπουδών που αξίζει σε εσάς, αλλά και στις γενιές που ακολουθούν: στα αδέλφια, στους φίλους σας και αργότερα στα παιδιά σας. Εσείς μπορείτε να διαμορφώσετε το μέλλον της γειτονιάς σας, της πόλης σας, της χώρας μας… Συμμετέχοντας δημιουργικά στα κοινά, φέρνοντας στο προσκήνιο νέες ιδέες και γνώσεις.

Εσείς, μπορείτε να φτιάξετε μια Ελλάδα στην οποία οι προσπάθειες και οι φιλοδοξίες σας θα μπορέσουν να ανθίσουν, σαν ενεργοί και συνειδητοί πολίτες,.

Εμείς, ως Δήμος θα είμαστε εδώ για να σας στηρίζουμε, να σας ενθαρρύνουμε και για να καμαρώνουμε για την πρόοδό σας, μαζί με τις οικογένειές σας! Με όσα και με όποια μέσα διαθέτουμε, θα είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να φροντίζουμε για την άρτια λειτουργία των σχολείων μας. Πιστεύουμε ότι το δημόσιο σχολείο είναι κοινωνικό αγαθό, που πρέπει τώρα, περισσότερο από ποτέ να το διασφαλίσουμε: για τα παιδιά και για τις οικογένειες των δημοτών μας, αλλά και για το καλό του τόπου μας.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια, οι Δήμοι απλώς διαβίβαζαν αιτήματα προς το Υπουργείο. Τώρα, έχουμε τη μεγάλη ευθύνη να διαχειριζόμαστε με δικούς μας πόρους τα θέματα της σχολικής στέγης, της συντήρησης και του εξοπλισμού των μονάδων μας. Και αυτό, πρέπει να το κάνουμε με ανύπαρκτη χρηματοδότηση από το κράτος, εξοικονομώντας τα χρήματα από τους δικούς μας προϋπολογισμούς. Προσέξτε όμως… 

2Η απουσία των κρατικών πόρων, ποτέ δεν ήταν για εμάς δικαιολογία. Αντίθετα, μας ώθησε να δουλέψουμε πιο αποτελεσματικά, για να μη λείψει τίποτα από τα σχολεία του Δήμου μας. Αυτόν το στόχο, τον έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό.

Γιατί γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τα προβλήματα και τις ανάγκες των σχολείων μας και γιατί – πάνω από όλα – δουλεύουμε όλοι μαζί, στηρίζοντας ο ένας τον άλλον.

Δήμος, εκπαιδευτικοί & γονείς, θα συνεχίσουμε σαν μια κοινότητα, να διασφαλίζουμε ότι τα Δημόσια Σχολεία μας θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν υποδειγματικά, συνεχίζοντας να καλλιεργούν γνώσεις & ανθρώπους με ελεύθερο πνεύμα, με αξίες & υψηλά ιδανικά.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, να έχετε μια καλή σταδιοδρομία, να συνεχίσετε να προσπαθείτε, να προοδεύετε και να κάνετε τα τόσο όμορφα όνειρά σας πραγματικότητα. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους σας».

Στην ίδια εκδήλωση στα τέλη Φεβρουαρίου, έπαινοι δόθηκαν και στα μέλη της NewGen motors, της εξαιρετικής ομάδας του Λυκείου Φιλοθέης, που κέρδισε κορυφαίες παγκόσμιες διακρίσεις.          

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Ψυχικού. Τους επαίνους απένειμαν ο Δήμαρχος Παντελής Ξυριδάκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου & της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κα Κατερίνα Αλεξοπούλου, καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Πηγή ενημέρωσης : Γραμματεία Δημάρχου

Η διάθεση των φωτογραφιών είναι μια ευγενική προσφορά του “Studio Γάκης” του Νέου Ψυχικού και τους ευχαριστούμε θερμά.

Τελευταία Νέα