Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Καλοκαίρι 2022 στο Δήμο Φιλοθέης- Ψυχικού: Πολιτιστικές Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους!

Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού φιλοξενεί και φέτος μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στο «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022 – ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΨΥΧΙΚΟΥ» με δωρεάν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και προβολές ταινιών.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης ανακοινώνοντας το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022 επεσήμανε: «Με μεγάλη χαρά ο Δήμος μας υποδέχεται ένα ακόμα πολιτιστικό καλοκαίρι με ποικίλες εκδηλώσεις και με στόχο να ψυχαγωγηθούν μικροί και μεγάλοι. Δημοφιλείς καλλιτέχνες θα διασκεδάσουν όλη την οικογένεια και θα δροσίσουν τα καλοκαιρινά βράδια σας στο καταπράσινο Προάστιό μας. Σας περιμένουμε να απολαύσετε παιδικό θέατρο, εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις ενηλίκων και φυσικά κινηματογραφικές προβολές στο αγαπημένο όλων μας, Cine Φιλοθέη»

Χορηγός Επικοινωνίας: Blue Sky

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 στις 20.00 στο Άλσος Ψυχικού.

«Το Καμπαρέ των ζώων». Του Γιώργη Χριστοδούλου.

Ο Γιώργης και οι συνεργάτες του παρουσιάζουν μια μουσική παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο-cd των εκδόσεων Μάρτης με τη συμμετοχή της Ελένης Τσαλιγοπούλου, της Σαβίνας Γιαννάτου, του Αργύρη Μπακιρτζή, της Μαριώς, του Δημήτρη Μυστακίδη κ.α.
Ένα διαφορετικό, τραγουδιστό μάθημα φυσικής ιστορίας για παιδιά, διάρκειας μίας ώρας, ξεναγεί τους μικρούς θεατές στον θαυμαστό κόσμο των ζώων και του δάσους. Η ιδανική αφορμή για να γνωρίσει ένα παιδί τη μαγεία του ζωικού βασιλείου με μία επίσκεψη στο «Καμπαρέ των Ζώων».
Ο Παπαγάλος, η Πεταλούδα, ο Σκαντζόχοιρος, ο Ρινόκερος και οι υπόλοιποι κάτοικοι του δάσους ανακαλύπτουν τυχαία ένα ξεχασμένο καμπαρέ και αναλαμβάνουν ρόλους ηθοποιών, παρουσιάζοντας ο καθένας το νούμερό του.
Τα παιδιά καλούνται να λύσουν τους ηχογραφημένους γρίφους.

Ανάλογα με τη συμπεριφορά, το μέγεθος αλλά και τη γεωγραφική του θέση, κάθε ζώο επιλέγει διαφορετικό είδος μουσικής και έτσι, τα μουσικά είδη εναλλάσσονται, από μπολέρο και βαλς μέχρι χασάπικα που μιλούν με απρόβλεπτα διασκεδαστικό τρόπο για το ζωικό βασίλειο και μαθαίνουν στα παιδιά τα γνωρίσματα, τον χαρακτήρα και τις συνήθειες των ζώων και των εντόμων.
Η συναυλία με θεατρικό και, κυρίως, διαδραστικό τρόπο, απαντά σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα και γίνεται αφορμή για ένα χαριτωμένο και διασκεδαστικό μάθημα που ενθουσιάζει τα παιδιά.

Είσοδος Ελεύθερη.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Τρίτη 28 Ιουνίου στις 21.00 στο Cine Φιλοθέη.

Πάμε Σινεμά και βοηθάμε την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με την προβολή της ταινίας: «Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους».
Του Εμμανυέλ Καρρέρ. Με τη Ζυλιέτ Μπινός.

Η Μαριάν είναι μία πολύ γνωστή αρθρογράφος που μετακομίζει στη Βόρεια Γαλλία προκειμένου να κάνει μία έρευνα για το νέο της βιβλίο με θέμα την εργασιακή ανασφάλεια. Χωρίς να αποκαλύπτει την πραγματική της ταυτότητα, προσλαμβάνεται σαν καθαρίστρια μαζί με μια ομάδα γυναικών. Σε αυτόν τον καινούριο ρόλο βιώνει από πρώτο χέρι την οικονομική αστάθεια και την κοινωνική «αορατότητα» . Ταυτόχρονα όμως ανακαλύπτει την αλληλοβοήθεια, την αλληλεγγύη και τους ισχυρούς δεσμούς που δένουν αυτές τις εργαζόμενες γυναίκες που δουλεύουν στο παρασκήνιο.

Τα έσοδα από την προβολή της ταινίας θα διατεθούν για την πραγματοποίηση μαστογραφιών και pap test για τις φίλες του Δήμου μας.
Σας περιμένουμε και φέτος στο αγαπημένο μας σινεμά για να περάσουμε όμορφα και το σπουδαιότερο να ενισχύσουμε το έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, έργο προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Προπώληση Εισιτηρίων κα. Νατάσσα Αγγελάκη, τηλ:6937475107.

Τρίτη 5 Ιουλίου στις 20.30 στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού.

«Ειρήνη» του Αριστοφάνη.
Μία παράσταση για παιδιά και εφήβους

Η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, ένα από τα πιο εμβληματικά αντιπολεμικά έργα όλων των εποχών, αποτελεί ύμνο στην ομόνοια, την αγάπη και τον αλτρουισμό.
Η παράσταση πιο επίκαιρη από ποτέ, μεταφέρεται στη σκηνή, σε διασκευή για παιδιά και εφήβους από την ομάδα The Young Quill.
Παρουσιάζεται σαν ένα σύγχρονο παραμύθι, απόλυτα συνδεδεμένο με το σήμερα, πλαισιώνεται από σύγχρονες αναφορές που προβληματίζουν τα παιδιά, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η υγεία, η τεχνολογία, η εκπαίδευση, ο κοινωνικός αποκλεισμός και άλλα.
Το φιλειρηνικό μήνυμα που εκπέμπει το έργο μεταδίδεται μέσα από σύγχρονα στοιχεία και παραδείγματα με τα οποία τα παιδιά μπορούν να ταυτιστούν ενώ έχει στόχο να περιθωριοποιήσει τη βία, την επιθετικότητα και το μίσος.

Συντελεστές:
Μεταφορά και Διασκευή: Oμάδα The Young Quill
Σκηνοθεσία: Αικατερίνη Παπαγεωργίου
Σκηνικά και Κουστούμια: Έλλη Εμπεδοκλή
Σύνθεση Μουσικής: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος
Χορογραφίες: Χρυσηίς Λιατζιβίρη
Μουσική Διδασκαλία: Χριστίνα Κωστέα
Φωτισμοί: Κωστής Μουσικός
Βοηθός Σκηνοθέτη: Έφη Λεωνίδα

Παίζουν (αλφαβητικά): Νίκος Γιαλελής, Κώστας Κουτρούλης, Χριστίνα Κωστέα, Τάσος Λέκκας, Φάνης Μιλλεούνης, Γιώργος Πατεράκης

Τρίτη 12 Ιουλίου στις 21.00 στο Cine Φιλοθέη

«Εκτός Ελέγχου» του Αρκά.
Θεατρική παράσταση

Παλιοί και νέοι ήρωες του Αρκά παρουσιάζονται με μοναδικό τρόπο επί σκηνής σε μια σπαρταριστή κωμωδία
Ο Αρκάς, ο σπουδαιότερος σκιτσογράφος και συγγραφέας της εποχής μας, με την καυστική του πένα, χαρίζει αφ’ ενός στους ηθοποιούς ολοκληρωμένους χαρακτήρες και εκπληκτικές ατάκες, και αφ’ ετέρου στο κοινό ένα θέαμα αδιάκοπου γέλιου και ανατροπών.

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Αρκάς
Σκηνοθεσία- Διασκευή: Δημήτρης Αγοράς
Βοηθός σκηνοθέτης: Χρήστος Τριπόδης
Σκηνικά – Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα
Εικαστική επιμέλεια: Θανάσης Κόκκας
Creative Agency: Gridfox
Παραγωγή: Μέθεξις

Πρωταγωνιστούν:
Σωτήρης Καλυβάτσης, Γιώργος Γαλίτης, Κωνσταντία Χριστοφορίδου, Χρήστος Τριπόδης, Δημήτρης Αγοράς, τα παιδιά Αθηνά Τριπόδη και Μανώλης Γκίνης και ο Παντελής Καναράκης, οι οποίοι συνθέτουν έναν θίασο αξιώσεων και σας υπόσχονται μία μοναδική θεατρική εμπειρία.

Είσοδος δωρεάν.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τρίτη 26 Ιουλίου στις 21.00 στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού

«Κύκλε εσύ του Έρωτα»

Μια μουσικοθεατρική παράσταση για τον έρωτα, όπου ο ποιητικός λόγος διανθίζεται με πάνω από 20 τραγούδια γνωστών Ελλήνων συνθετών και συνοδεύεται από ζωντανή μουσική.
Ένας άντρας- μια γυναίκα- ένας Έρωτας… Η χαρά, το πάθος.
Ο πόθος, η θλίψη, η αγωνία, το χτυποκάρδι. Όπλα του Έρωτα, απέναντι στον άνθρωπο. Σε αυτό τον πόλεμο ποιος θα κερδίσει;
Μια παράσταση που ο λόγος, η μουσική η ποίηση συναντώνται σε έναν ερωτικό χορό που συνεπαίρνει τον θεατή και τον κάνει συμμέτοχο ξυπνώντας του συναισθήματα τόσο γνώριμα. Μέσα από μια πλειάδα τραγουδιών που όλοι αγαπήσαμε.
Ζωντανά στη σκηνή ως συνοδοί του ερωτικού ταξιδιού, μια κιθάρα, ένα πιάνο ένα μπουζούκι, ένα ακορντεόν, δύο φωνές.

Συντελεστές:
Θεατροποιημένα Ποιήματα: Άγγελος Μοσχονάς
Κείμενα-Σύνθεση: Αγγελος Μοσχονάς
Χορογραφία: Κατερίνα Πυρινή
Σκηνικά-Κοστούμια: Ρένα Μοσχονά
Φωτισμός-Ήχος: Ανδρέας Καραμανλής

Πρόσωπα του Έργου:
Μια Γυναίκα: Κατερίνα Ζαχαριουδάκη
Ένας Άντρας: Γιώργος Κάλκας
Τραγούδι: Νάντια Καραγιάννη

Ζωντανή Ορχήστρα επί σκηνής:
Πιάνο: Αντρέας Μπουτσικάκης.
Κιθάρα, Μπουζούκι : Μιχάλης Σωτηράκης,
Ακορντεόν: Σπύρος Νίκας

Είσοδος ελεύθερη.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο Cine Φιλοθέη

«Δείπνο με φίλους»
Του Ντόναλντ Μάργκιουλις. Σε σκηνοθεσία του Μάνου Αντωνίου.

Η Βραβευμένη με Pulitzer ως η καλύτερη θεατρική κωμωδία σχέσεων του Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Ντόναλντ Μάργκιουλις έρχεται στο Δήμο μας
Η ξεκαρδιστική, επίκαιρη και συνάμα συγκινητική κωμωδία «Δείπνο με φίλους» καταπιάνεται με το μέγα θέμα Γάμος και Διαζύγιο . Στη ζευγαρο-κωμωδία φανερώνεται η αλήθεια στην οποία έχουν βασιστεί και διαμορφωθεί οι σχέσεις των ζευγαριών στη σημερινή εποχή.

Το «Δείπνο με φίλους» καταπιάνεται με τη φιλία, τον έρωτα, το γάμο, το σεξ και την αληθινή αγάπη. Δεν πρόκειται για καθαρή κωμωδία, καθώς περιέχει αρκετά δραματικά στοιχεία, ενώ δεν αποφεύγει μια αόριστη ηθικολογία. Ίσως να αναρωτηθεί κάποιος – και δίκαια – γιατί ένα τόσο απλό έργο, κέρδισε τρία βραβεία και γνώρισε παγκόσμια επιτυχία. Μάλλον εκεί βρίσκεται η απάντηση. Παρουσιάζει την επικρατούσα κατάσταση με τρυφερό, τίμιο και δωρικό τρόπο. Καμιά φορά δεν χρειάζεται ιδιαίτερη μαεστρία για να περιγραφεί η πραγματικότητα.
Με την κωμωδία σχέσεων «Δείπνο με φίλους» δίνεται η δυνατότητα να γίνει ένα ξέφρενο παιχνίδι μεταξύ ρεαλισμού και σουρεαλισμού. Ο έντονος ρυθμός και οι γρήγορες εναλλαγές σκηνών είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό στη σκηνοθεσία, έτσι ώστε να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή, παράλληλα με την ψυχαγωγία του.
Η σύγχρονη σκηνοθετική προσέγγιση, το παράλληλο παιχνίδι υπόκρισης, η απόλυτα εναρμονισμένη με το έργο μουσική κι ένας ειδικός, σε πολλά σημεία της παράστασης, φωτισμός, συνθέτουν ένα πάζλ, όπου για μιάμιση ώρα ο θεατής θα απολαύσει!

Με τους: Σταύρο Νικολαΐδη, Ιωάννα Πηλιχού, Μάνο Αντωνίου και Φιλίτσα Καλογεράκου.

Συντελεστές:
Συγγραφή: Ντόναλντ Μάργκιουλις
Μετάφραση – Απόδοση: Νίκος Τριανταφυλλόπουλος
Σκηνοθεσία: Μάνος Αντωνίου
Σκηνικά : Κώστας Ζωγραφόπουλος
Κοστούμια : Μάγδα Καλέμη
Φωτιστής : Νάσος Κοτρίδης
Μουσική : Σταμάτης Χρήστου
Οργάνωση παραγωγής- Επικοινωνία: Κατερίνα Χάσκα
Παραγωγή: Palco Commedia AMKE

Είσοδος ελεύθερη.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τελευταία Νέα