Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου

KoinPantopoleio1

KoinPantopoleio1Ο Δήμος στην προσπάθεια να ανακουφίσει τις καθημερινές ανάγκες των οικονομικά αδύνατων δημοτών του λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Στόχος του είναι η κάλυψη πρωτογενών αναγκών διαβίωσης κατοίκων του Δήμου μας, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και αδυνατούν οικονομικά να ανταποκριθούν στις βασικές βιοποριστικές τους ανάγκες.

Τι είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο ;

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μία πρόσφατα ενταγμένη έννοια στο λεξιλόγιο και στη ζωή των πόλεων που δημιουργήθηκε λόγω των αναγκών της εποχής μας, μιας εποχής που χαρακτηρίζεται από ραγδαία αύξηση των φτωχών, αύξηση των ανέργων, αύξηση των ηλικιωμένων που επιζητούν φαγητό και φάρμακα, κ.ά.

Τα Παντοπωλεία παρέχουν δωρεάν είδη παντοπωλείου, τρόφιμα, νερό, αναψυκτικά, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ενδύματα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κλπ. και καλύπτουν διανομή σε σταθερή και τακτική βάση σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Στα διατιθέμενα προϊόντα, των οποίων η ποιότητα είναι άριστη, τίθενται εξαιρετικά αυστηρές προδιαγραφές ώστε να εξασφαλίζονται όλες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και προέρχονται κυρίως από :

  • καταστήματα και επιλεγμένους προμηθευτές,
  • ενώ επιδιώκεται και η συνεισφορά πολιτών.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής :

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στη Δομή Παροχής Βασικών αγαθών, πρέπει να απευθύνονται στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του δήμου μας (Γεωργίου Τερτσέτη 44 στο Νέο Ψυχικό), στα τηλέφωνα επικοινωνίας : 2132014600, 2132014650, 2132014656.  :

  1. Συμπληρώστε την Αίτηση Ένταξης στο Πρόγραμμα
  2. Δείτε τα Απαραίτητα Δικαιολογητικά

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αυτοπροσώπως ή από εξουσιοδοτημένο δικαιούχο  από Δευτέρα έως Παρασκευή από 09:30 μέχρι 14:30. 

Το πρόγραμμα, είναι συνέχεια της «Μέριμνας του Δημότη» που τα τελευταία χρόνια υποστήριζε σημαντικά με είδη πρώτης ανάγκης και κυρίως τρόφιμα τους συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη. Η χρηματοδότησή του γίνεται μέσω συγχρηματοδοτούμενης πράξης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, και αφορά στην κάλυψη στοιχείων του βασικού λειτουργικού κόστους για 3 χρόνια.

KoinPantopoleio2

Πηγή ενημέρωσης : Δελτίο Τύπου από Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας, κα Μάρω Τρέζου

Τελευταία Νέα