Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Μήνυμα Δημάρχου Φιλοθέης Ψυχικού για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Αγαπητοί συμπολίτες,
 
Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, μια ημέρα αφιερωμένη στην αναγνώριση, την κατανόηση και την αποδοχή των ατόμων με διαφορετικότητα, ανθρώπων που είναι μέρος της κοινωνίας μας. 
 
Ο αυτισμός είναι μέρος του φάσματος διαταραχών και επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους. Καθώς διαφορετικές πτυχές του αυτισμού επηρεάζουν κάθε άτομο με διαφορετικό τρόπο, είναι σημαντικό να υιοθετήσουμε μια προσέγγιση που να σέβεται την ποικιλομορφία και την ατομικότητα.
 
Σήμερα, προσκαλώ κάθε έναν από εμάς, να εμπνευστούμε από τη δύναμη των ανθρώπων αυτών και των οικογενειών τους και να τους εντάξουμε στην καθημερινότητά μας. Ας δημιουργήσουμε μαζί, μια κοινωνία που αναγνωρίζει και αξιοποιεί τις δεξιότητες και τα ταλέντα κάθε ατόμου, ανεξαρτήτως των όποιων ιδιαιτεροτήτων του.
 
Ας δεσμευτούμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου η αμοιβαία επικοινωνία και η αμοιβαία κατανόηση είναι οδηγοί. Ας εργαστούμε για έναν κόσμο που είναι πλήρως προσβάσιμος και φιλικός προς τα άτομα με αυτισμό.
 
Ας γιορτάσουμε σήμερα τη διαφορετικότητα και την αξία κάθε μέλους της κοινωνίας μας δεσμευόμενοι να εργαστούμε για ένα μέλλον που προάγει την  ισότητα, όπου η αποδοχή και η συμπόνια θα είναι ο κανόνας, όχι η εξαίρεση.
 
Χαράλαμπος Γ. Μπονάτσος,
Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού
 

Τελευταία Νέα