Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Μία Τριλογία για τον Στέλιο

Kazazidis
KazazidisΤην Τετάρτη 9 Μαρτίου εγκαινιάζεται μία τριλογία – αφιέρωμα στον σπουδαίο Στέλιο Καζαντζίδη, δεκαπέντε χρόνια από το θάνατό του.
 
Ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, ευκαιρία να θυμηθούμε πολλά ή και να μάθουμε ακόμα πιο πολλά, άγνωστα, αλλά οπωσδήποτε πολύ ενδιαφέροντα.
 
Απλός, ειλικρινής, τίμιος, αληθινός καλλιτέχνης ο Στέλιος Καζαντζίδης, υπηρέτησε συνειδητά το κοινωνικό λαϊκό τραγούδι. Αγαπήθηκε φανατικά, μπήκε στις καρδιές και στα σπίτια των ανθρώπων και κατάφερε να εκφράσει τις αγωνίες, τους φόβους, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς ανθρώπων, για τους οποίους η επιβίωση δεν ήταν και τόσο αυτονόητη.
 
Επιθυμία του ήταν να γυριστεί σε ταινία η ζωή του, πιστεύοντας ότι θα «έκανε καλό». Η ταινία έγινε. Τέσσερα εξαιρετικά ντοκιμαντέρ με σπάνιο αρχειακό υλικό ξεδιπλώνουν την ιστορία του μέσα απ’ τα τραγούδια του, μια ιστορία άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία των νεότερων χρόνων της Χώρας μας.
  • Το 2ο μέρος θα παρουσιαστεί την Δευτέρα 21 Μαρτίου, αναφέρεται στη γνωριμία και συνεργασία του με τους «μεγάλους» του σύγχρονου τραγουδιού (Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκο, Λοΐζο), στην αποχώρηση από τη «νύχτα» – στις περιοδείες και την αγάπη του για τη θάλασσα.
  • Η τριλογία ολοκληρώνεται την Δευτέρα 28 Μαρτίου όπου, πριν από την προβολή, καλεσμένοι για να μιλήσουν για τον Μεγάλο Απόντα, είναι η σύζυγός του Βάσω, η Ναυσικά, σύζυγος του αξέχαστου δημοσιογράφου και επιστήθιου φίλου του Στέλιου, Πάνου Γεραμάνη, ο κ. Αριστείδης Καμάρας, συντοπίτης μας, δικηγόρος και παλιά δόξα του ποδοσφαίρου, και ο επίσης συντοπίτης και επιστήθιος φίλος του κ. Θανάσης Χανακούλας, Πολιτικός Μηχανικός.
Επιμέλεια-παρουσίαση: Χρήστος Σούπος.

Πότε: 9 Μαρτίου Τετάρτη, 21/03 Δευτέρα, 28/03 Δευτέρα, 19:30
Που: Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου, Δρόση 2 & Δροσίνη, Ψυχικό, τηλ.: 210 6745 135

Και στις τρεις εκδηλώσεις/προβολές, απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Kazazidis3

Πηγή ενημέρωσης: κ. Γεράσιμος Αλέξανδρος Μαζαράκης, Πρόεδρος Ο.Κ.Α.Π.Α.

Τελευταία Νέα