Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Μεγάλη συμμετοχή στον Μαραθώνιο

Marathwnios2

Marathwnios2Περίπου 450 παιδιά έτρεξαν απόσταση 500 μέτρων λίγο πριν την διέλευση του 1ου Μαραθωνοδρόμου στα διοικητικά όρια του Δήμου μας.

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, αγόρια & κορίτσια, ηλικίας 6 έως 12 ετών από τα δημοτικά σχολεία του Δήμου μας συμμετείχαν στον καθιερωμένο αγώνα, επί Μαραθώνιας διαδρομής (Λεωφόρος Μεσογείων), που διοργανώνεται από το Δήμο σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθώνιου.

Είματε όλοι εκεί να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια των παιδιών αλλά και των χιλιάδων αθλητών απ’ όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στη διοργάνωση. Σε συνεργασία με τους γυμναστές του Ο.Κ.Α.Π.Α. & τους εργαζομένους στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου διοργανώθηκαν 4 αγώνες :

  1. ο πρώτος για τα κορίτσια της Α΄, Β΄, & Γ΄ τάξης,
  2. ο δεύτερος για τα αγόρια Α΄, Β΄, & Γ΄ τάξης,
  3. ο τρίτος για τα κορίτσια της Δ΄, Ε΄& Στ΄ τάξης και
  4. ο τέταρτος για τα αγόρια της Δ΄, Ε΄ & Στ΄ τάξης των δημοτικών σχολείων.

Marathwnios5

Marathwnios4

Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στους αγώνες δρόμου έλαβαν μετάλλιο ενώ στα τρία παιδιά που τερμάτισαν πρώτα σε κάθε αγώνα έγιναν απονομές μεταλλίων και αναμνηστικών διπλωμάτων ενώ στους πρώτους δόθηκαν και αναμνηστικά έπαθλα.

Marathwnios3

Τις απονομές έκαναν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κατερίνα Αλεξοπούλου , η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπεύθυνη της διοργάνωσης κ. Μάρω Τρέζου , η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Διακυβέρνησης κ. Νατάσσα Αγγελάκη και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεράσιμος – Αλέξανδρος Μαζαράκης.

Marathwnios

Ο Μαραθώνιος Αθήνας είναι ένα αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας, ένας δύσκολος αγώνας δρόμου για λίγους, μια σκληρή διαδρομή 42.195 μέτρων. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι η γέφυρα που ενώνει το θρύλο με την ιστορία και αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής. Αποτελεί μια δεξαμενή αξιών, κοινωνικής συνείδησης, περιβαλλοντικής ευαισθησίας, φιλίας και αλληλεγγύης, τώρα πιο επίκαιρη από ποτέ.

Πηγή ενημέρωσης : κα Μάρω Τρέζου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας

Τελευταία Νέα