Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Μια εξαιρετικά επίκαιρη εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού με θέμα: «Παιδιά,’Eφηβοι και Διαδίκτυο: Η Σύγχρονη Πρόκληση»

Μια εξαιρετικά επίκαιρη εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού με θέμα: «Παιδιά,’Eφηβοι και Διαδίκτυο: Η Σύγχρονη Πρόκληση», έλαβε χώρα, παρουσία εκλεκτών εισηγητών και κοινού, με κεντρική ομιλήτρια την Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη.
 
Στην ομιλία συζητήθηκε ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα στις μέρες μας, την αυξημένη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά και τους εφήβους μας, αναδεικνύοντας τους κινδύνους και τις βλαβερές συνέπειες του, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης τους. 
 
«Στο Υπουργείο Υγείας μέσα από δράσεις και προγράμματα που υλοποιούνται με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, προσφέρεται ψυχοκοινωνική υποστήριξή σε παιδιά και εφήβους που το έχουν ανάγκη καθώς η επένδυση στην ψυχική υγεία των νέων είναι η μόνη ασφαλής επένδυση για τη διαμόρφωση και τη θεμελίωση μίας ισορροπημένης ελληνικής κοινωνίας», τόνισε η κα Ζωή Ράπτη.
 
Επίσης, συμμετείχαν οι διακεκριμένοι ομιλητές: η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής ΕΚΠΑ κ. Άρτεμις Τσίτσικα, καθώς και ο Αστυνομικός Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κος Βασίλης Παπακώστας, οι οποίοι τόνισαν πως η ορθή χρήση του διαδικτύου επιτυγχάνεται με την ενημέρωση για τους κινδύνους που υπάρχουν σε αυτό. 
 
 

Την εκδήλωση η οποία έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, χαιρέτησαν οι κκ Βασίλης Σπυρογιάννης– Γεν. Διευθυντής Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών Ψυχικού και Αλίκη Γκιζελή– Αντιδήμαρχος Παιδείας και Υγείας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Τελευταία Νέα