Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Μιλώντας στα παιδιά για το ΣΕΞ

childrenEducation

childrenEducationΤο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο φιλοξενεί την Τρίτη 9 Απριλίου στις 7 το απόγευμα την ενημερωτική διάλεξη: «Μιλώντας στα παιδιά για το ΣΕΞ: Όλα όσα δε θέλετε να σας ρωτήσουν και πώς να τα αντιμετωπίσετε».

Η 2ωρη διάλεξη οργανώνεται από το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Προστασίας, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Η ομιλία απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, θα γίνει από τη Νιόβη Μιχαλοπούλου, Psy.D.  Κλινική Ψυχολόγο, και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το σεξ είναι ένα καυτό θέμα για όλους μας, ειδικά όταν πρόκειται να μιλήσουμε με τα παιδιά μας γι΄ αυτό.

Συχνά το αποφεύγουμε γιατί αισθανόμαστε ότι

  • “το παιδί μου δεν είναι ακόμα έτοιμο για μια τέτοια κουβέντα”,
  • “είναι πολύ μικρό για να τα ξέρει αυτά” ή
  • “καλύτερα να το κάνει ο πατέρας/η μητέρα του” και
  • “τώρα πια είναι αργά”.

Μια τέτοια στάση συχνά υποδηλώνει την αμηχανία μας πάνω στο θέμα και την έλλειψη σχεδίου για το τι, πως και πότε θα πρέπει να μιλήσουμε.

Αποσαφηνίζοντας τις δικές μας πιθανές αναστολές, αλλά και την ασάφεια του τι θέλουμε και τι πρέπει τα παιδιά μας να ξέρουν σε κάθε ηλικία, θα μπορέσουμε να κρατήσουμε ανοιχτή μια επικοινωνία μαζί τους πάνω σε αυτό το θέμα.

Το Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, βρίσκεται στην δημοτική κοινότητα Νέου Ψυχικού, Αγίας Σοφίας 1 & Ολυμπιονικών (πάροδος Κηφισίας), τηλ: 2106749137

 

Πηγή ενημέρωσης: κα Αννα Κομνηνού Κούμπα, Αντιπροεδρος ΟΚΑΠΑ

Τελευταία Νέα