Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

ΜΟΥΣΙΚΗ/Ο Λ.Λάνγκ ερμηνεύει Τσαϊκόφσκι

langbanner

langphoto

Ο Λανγκ Λανγκ ερμηνεύει Τσαϊκόφσκι

Από το ρεσιτάλ πιάνου του 2015 στο Παλάτι των Βερσαλλιών, μοιραζόμαστε μαζί σας αυτό το σύντομο, αλλά εκφραστικά περιεκτικό βίντεο, με τον διάσημο βιρτουόζο του πιάνου Lang Lang να ερμηνεύει με ακαταμάχητη γοητεία τον Oκτώβριο – τραγούδι του Φθινοπώρου από την περίφημη συλλογή πιανιστικών κομματιών, οι Εποχές (έργο 37β), του Pyotr Ilyich Tchaikovsky.

Το ότι ένα κινέζος πιανίστας (γεννήθηκε το 1982 στην Σενιάνγκ της Βόρειας Κίνας) μπορεί να εκφράζει με τόση ευαισθησία και βαθιά αισθαντικότητα την μουσική του μεγάλου Ρώσου μουσουργού, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Τούτο όμως τελικά αποδεικνύει ότι η κλασική μουσική, όπως κάθε γνήσια μουσική έκφραση, παρά τις εκάστοτε στιλιστικές της ιδιομορφίες, είναι μια τέχνη οικουμενική, που γεφυρώνει πολιτισμούς γιατί μπορεί να μιλήσει στις καρδιές όλων.

Ο Λανγκ Λανγκ μας μαγεύει με την διαύγεια του ήχου, την εστίαση στην λεπτομέρεια που δεν γίνεται εις βάρος της μεγαλύτερης φραστικής ενότητας, όσο και την πλούσια παλέτα ηχοχρωμάτων που αντλεί από το πιάνο μέσα από το απόλυτα ελεγχόμενο άγγιγμα των πλήκτρων. Πρωτίστως όμως μας εντυπωσιάζει η ρυθμική του ελευθερία, η μοναδική αίσθηση χρονικού μετεωρισμού που μας δημιουργεί μέσα από τις ανεπαίσθητες ρυθμικές καθυστερήσεις (rubato) που κάνουν τον χρόνο να διαστέλλεται και την φαντασία μας να καλπάζει.

Ευχαριστούμε θερμά τον Ν. Ταίηλορ για την Καλλιτεχνική Επιμέλεια της σημερινής μας πρότασης.

Δείτε το εδώ

Τελευταία Νέα