Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

«Παίζοντας με τη Φωτιά»

Fotia
FotiaΤη Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου προβάλλεται το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ (2014) της Αννέτας Παπαθανασίου.
 
H Αννέτα Παπαθανασίου, ηθοποιός και σκηνοθέτης, επισκέπτεται την Καμπούλ για να διδάξει αρχαίο ελληνικό θέατρο και να καταγράψει τη ζωή των Αφγανών καλλιτεχνών, που προσπαθούν να συνδυάσουν την τέχνη και τον πολιτισμό με την σκληρή καθημερινότητα σε αυτή την ταλαιπωρημένη χώρα.
 
Εκεί ανακαλύπτει ότι οι γυναίκες ηθοποιοί αντιμετωπίζουν σκληρή κριτική, κοινωνική αποδοκιμασία, ακόμα και απειλές για τη ζωή τους και την οικογένειά τους. Στο Αφγανιστάν η υποκριτική τέχνη θεωρείται αναξιοπρεπής και ανήθικη, κυρίως για τις γυναίκες που αντιμετωπίζονται σαν πόρνες.
 
Η Αννέτα Παπαθανασίου γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Ε. Χατζίκου και της Νομικής Αθηνών. Σπούδασε θέατρο στην Αμερική (Η.Β. Studio και Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης). Εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο και την τηλεόραση από το 1981. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, τα ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, Πάτρας, Καλαμάτας και το ελεύθερο θέατρο. Έχει ασχοληθεί με το θεατρικό παιχνίδι και έχει κάνει πολλές εκπομπές για παιδιά στην τηλεόραση. Έχει εκδώσει δύο βιβλία σχετικά με το θέατρο για παιδιά («Φώτα Παρακαλώ» και «Θεατροπαιχνίδια», εκδόσεις Κέδρος).
 
Ασχολείται με τη φιλμογραφία, κυρίως με ντοκιμαντέρ που εστιάζουν σε ανθρώπινες ιστορίες. Έχει σκηνοθετήσει το «Θα Βγάλω Φτερά», για άτομα με κινητικά προβλήματα (2ο βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο 6ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το 2004), τρία ντοκιμαντέρ για το τσουνάμι («Μετά το τσουνάμι», «Σουμάτρα – Σρι Λάνκα», «Τσουνάμι – Ένας χρόνος μετά») το 2005 και «Qadir – Ένας Αφγανός Οδυσσέας» (1ο βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο Roma Fiction Festival της Ιταλίας, στο Μiradas Doc Festival της Ισπανίας και το Japan Prize της Ιαπωνίας) το 2008. 

«Παίζοντας με τη Φωτιά» είναι μία ταινία για τους ηθοποιούς στο Αφγανιστάν, σε παραγωγή Μίκη Μοδιάνου & Φωτεινής Οικονομοπούλου, σε συμπαραγωγή με τον ΟΤΕ.

Πότε: ώρα 20:00
Που: Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου, Δρόση 2 & Δροσίνη, Ψυχικό, τηλ. 210 6745135
Ελεύθερη είσοδος.
 
Πηγή ενημέρωσης: κ. Γεράσιμος-Αλέξανδρος Μαζαράκης, Πρόεδρος Ο.Κ.Α.Π.Α.

Τελευταία Νέα