Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2024

«Επενδύστε στις γυναίκες: επιταχύνετε την πρόοδο».

ΟΗΕ, για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Σήμερα, στις 8 Μαρτίου, τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μια ημέρα αφιερωμένη στην ενίσχυση, την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση για τα θέματα της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού εκφράζει την απόλυτη στήριξή του προς όλες τις γυναίκες, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν σε κάθε κοινωνία και τη δυναμική τους για αλλαγή και πρόοδο.

Σήμερα, παροτρύνουμε όλους τους πολίτες να σκεφτούν και να αναγνωρίσουν τα επιτεύγματα, τις προκλήσεις και τις ανάγκες που αφορούν τις γυναίκες σε κάθε κοινότητα. Είναι καθήκον μας να εργαστούμε από κοινού για τη διασφάλιση της ισότητας και της δικαιοσύνης για όλους.

Ας συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις γυναίκες σε κάθε τομέα της ζωής τους, να ακούμε τις φωνές τους και να εργαζόμαστε για ένα μέλλον όπου η ισότητα και η δικαιοσύνη είναι πραγματικότητα για όλους.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού, εκδήλωση-συζήτηση στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκ. & Ν. Μπενετάτου, την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 19:00. Το θέμα της εκδήλωσης είναι “Η θέση της Γυναίκας στην κοινωνία του 21ου αιώνα” και θα μιλήσουν οι Ζωή Ράπτη, Μίνα Γκάγκα, Αννίκα Παπαντωνίου, Τίνια Απέργη, Εύη Τσακνιά και Ελένη Κατσούλη. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Νέλλη Λάβδα. 

Στέλνουμε τις ευχές μας για μια κοινωνία που θα βασίζεται στην ισότητα και την αμοιβαία συνεργασία των φύλων.

Τελευταία Νέα