Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Πρόγραμμα καταπολέμισης κουνουπιών στον Δήμο μας!

Το Πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών ξεκίνησε τον Απρίλιο με ειδικό εργολάβο, ο οποίος χρησιμοποιεί επίγεια συνεργεία για περιοδική παρακολούθηση των επιφανειακών υδάτινων επιφανειών και καταγραφή της εμφάνισης των προνυμφών κουνουπιών στις εστίες αναπαραγωγής τους, εκτελώντας τις απαραίτητες ψεκαστικές παρεμβάσεις. 
 
Φέτος οι δράσεις μας ενισχύθηκαν, με την τοποθέτηση ειδικών δικτυωτών φραγμών -εμποτισμένων με κουνουποκτόνο σε διάφορα κλειστά σημεία του Ποδονίφτη – με σκοπό την αποφυγή εξόδου των κουνουπιών που ακολουθούν τη ροή των υδάτων.
Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και παρακολουθείται από την υπηρεσία Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου μας.
 
Επίσης, ο Δήμος ψεκάζει τα φρεάτια που κρατούν νερό και τα πάρκα- όπου αυτό χρειάζεται.
 
Στο σχεδιασμό του προγράμματος ελήφθησαν υπ’ όψιν όλα τα σχετικά επιστημονικά δεδομένα και διεθνείς πρακτικές καταπολέμησης. 
 
Παράλληλα όμως χρειάζεται και η ενεργή συμβολή του συνόλου των δημοτών, οι οποίοι θα πρέπει: 
 
  • Να εξαλείψουν τις εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών από τους κήπους και τις βεράντες τους προσέχοντας να μην υπάρχουν πουθενά στάσιμα νερά
  • Να ποτίζουν μόνο όσο χρειάζεται και κατά προτίμηση πρωινές ώρες και όχι βράδυ
  • Να συντονιστούν με τους γείτονές τους, ώστε να το κάνουν και αυτοί- διότι τα κουνούπια μπορούν να διανύσουν έως και 300 μέτρα απόσταση.
 
Σας καλούμε λοιπόν όλους στην κοινή προσπάθεια καταπολέμησης των κουνουπιών!
 
Η εταιρεία που έχει αναλάβει την καταπολέμηση των κουνουπιών στο Δήμο, μας επισκέπτεται δωρεάν -κατόπιν συνεννοήσεως- προκειμένου να εντοπίσει τις τυχόν εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών και να μας συμβουλεύσει ώστε να τις εξαλείψουμε, καθώς επίσης και να ψεκάσει -αν τυχόν χρειάζεται- με ειδική τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο ψεκασμού.
 
Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο Τμήμα Πρασίνου και Περιβαλλοντικών Θεμάτων του Δήμου μας, τηλέφωνο: 2132014500.

Τελευταία Νέα