Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Πρόσκληση δημοτών για παροχή Φωτογραφιών Φύσης

LeukomaDimou
LeukomaDimouΟ δήμος σχεδιάζει την έκδοση ενός λευκώματος με θέμα τη φύση που υπάρχει δίπλα μας, δηλαδή τα ζώα και τα φυτά που απαντώνται εντός των ορίων του δήμου μας.
 
Θα είναι ένα βιβλίο 96 σελίδων με φωτογραφίες από την πανίδα, τη χλωρίδα και τα φυσικά και ημιφυσικά τοπία της περιοχής μας.
 
Προσκαλούμε λοιπόν τους συμπολίτες μας που ασχολούνται με τη φωτογράφηση της φύσης, να συμμετάσχουν στην έκδοση αυτή στέλνοντας φωτογραφίες τους, σύμφωνα με τις παρακάτω προδιαγραφές.
 
Κατηγορίες θεμάτων που μας ενδιαφέρουν:
  1. Τοπία (φυσικά και ημιφυσικά) στην περιοχή του δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να αναδεικνύουν το φυσικό περιβάλλον δείχνοντας στοιχεία της βλάστησης και της γεωμορφολογίας. Επίσης ενδιαφέρουν εικόνες από κήπους και πάρκα που αναδεικνύουν την οικολογική σημασία του κήπου μέσα στον αστικό ιστό.
  2. Πανίδα. Φωτογραφίες που να δείχνουν είδη πουλιών και άλλων ζώων (θηλαστικά, ερπετά, έντομα κ.λπ.) στην περιοχή του δήμου μας.
  3. Χλωρίδα. Φωτογραφίες που να δείχνουν είδη φυτών της περιοχής με έμφαση στα αγριολούλουδα που απαντώνται στην πόλη μας.
Τεχνικά χαρακτηριστικά:
 
Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι υψηλής ανάλυσης (τουλάχιστον 8 megapixel) και όσο το δυνατόν καλύτερης ποιότητας (φωτισμός, χρώματα κ.λπ.).
 
Προκειμένου για παλαιότερες ή ιστορικές φωτογραφίες (τοπίων) που υπάρχουν σε χαρτί, θα πρέπει να είναι σκαναρισμένες σε ανάλυση τουλάχιστον 400dpi. Εναλλακτικά μπορούν να μας παραδοθούν για σκανάρισμα τα πρωτότυπα, τα οποία θα επιστραφούν μαζί με τα σκαναρισμένα αρχεία.
 
Τρόπος αποστολής:
 
Τα αρχεία μπορούν να στέλνονται με την υπηρεσία www.wetransfer.com (ή κάποια ανάλογη) στην διεύθυνση arisvidalis@yahoo.com
 
Μπορείτε να στέλνετε τις φωτογραφίες σας μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2014.
 
 
Πηγή Ενημέρωσης: Γραμματεία Δημάρχου

Τελευταία Νέα