Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα η τελετή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δήμου μας

Σε κλίμα ενότητας με τις τιμητικές διακρίσεις 6 προηγούμενων Δημάρχων, συγκίνησης με τις βραβεύσεις 4 προσωπικοτήτων, και την παρουσία 7 Υπουργών και φυσικά πλήθους δημοτών πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα η τελετή κοπή της πίτας του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού για το 2023.

Ανοίγοντας την ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Ιδρυμα Καραμανλή ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης υποδέχθηκε με θερμά λόγια όλους τους παρευρισκόμενους: «Εύχομαι εκ μέρους όλων μας στο Δήμο, καλή χρονιά σε όλους, κάθε καλό για εσάς και τις οικογένειές σας και να είναι η φετινή χρονιά μια καλή χρονιά για την πόλη μας. Εύχομαι μια καλή και παραγωγική χρονιά στους εργαζόμενους του Δήμου μας και σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις.»

O κ. Γαλάνης σε ενα σύντομο απολογισμό των 30 έργων της θητείας του έδωσε έμφαση στην «μεγάλη δικαστική μάχη που κερδήθηκε μετά από τόσα χρόνια για τα 250 στρέμματα στα Τουρκοβούνια και τόνισε οτι μπορούμε να συνεχίζουμε να κάνουμε τις βόλτες μας χωρίς συρματοπλέγματα γύρω μας.»

Ακόμη αναφέρθηκε στη σύσταση γραφείου πολεοδομίας ειδικά για τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού «που θα μας επιτρέψει να έχουμε καλύτερο έλεγχο της κατάστασης.»

Η λαμπερή βραδιά άρχισε με τις Βραβεύσεις 4 επίλεκτων δημοτών μας :

Στον Βασίλη Θεοχαράκη 

γιά την προσφορά του στον πολιτισμό και την επιχειρηματική του δράση.

Το Βραβείο επέδωσε ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Στον Ιατρό Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη 

γιά την προσφορά του στην Ιατρική επιστήμη και τον άνθρωπο.

Το βραβείο επέδωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης.

Στην καθηγήτρια  ΕΜΠ και Χημικό μηχανικό Τόνια Μωροπούλου

για την προσφορά της στην επιστήμη, τον άνθρωπο και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Το βραβείο επέδωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Στον σκηνοθέτη και παραγωγό Δημήτρη Ποντίκα για την προσφορά του στον πολιτισμό & στην οπτικοακουστική δημιουργία

Το παρέδωσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως η οποία συνεχάρη τον κύριο Ποντίκα και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Στη συνέχεια τιμητική διάκριση επιδόθηκε :

Στο Ιδρυμα Καραμανλή για την προσφορά στην πολιτική ιστορία του τόπου και στην προώθηση των ιδεωδών της Δημοκρατίας στην Ευρώπη.

Το βραβείο επέδωσε στον Διευθυντή του Ιδρύματος και πρώην Υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Ακολούθως επιδόθηκαν τιμητικές πλακέτες σε έξι προηγούμενους Δημάρχους με τον Δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη να προλογίζει, επισημαίνοντας:

«Σήμερα τιμούμε τους πρώην Δημάρχους του Δήμου μας διότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλοι τους έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι. Έχοντας ως αρχή την ποιοτική και εποικοδομητική αντιπαράθεση καθώς και τον απαραίτητο σεβασμό στην ιστορία τιμούμε για την μεγάλη τους προσφορά στην πόλη μας τους Δημάρχους και τις Δημάρχους μας».

Συγκεκριμένα επιδόθηκαν τιμητικές πλακέτες :

Στον Θεόφραστο Οικονομίδη 

για την προσφορά του ως  Δημάρχου Φιλοθέης  2003-2010.

Στον Δημήτρη Μαναό

για την προσφορά του ως Δημάρχου Ψυχικού 1986-1994.

Στον Ερωτόκριτο  Νεόφυτο 

 για την προσφορά του ως Δημάρχου Ψυχικού 1995-2006.

Στην Ειρήνη Κατσαρού 

για την προσφορά της ως Δημάρχου Ψυχικού 2007-2010.

Στον Παντελή Χαροκόπο 

για την προσφορά  του ως Δημάρχου Νέου Ψυχικού 2006-2010.

Στον Παντελή Ξυριδάκη 

για την προσφορά του ως Δημάρχου Φιλοθέης – Ψυχικού 2011-2019.

Τις τιμητικές πλακέτες στους πρώην Δημάρχους επέδωσαν ο βουλευτής του βόρειου τομέα Αθηνών και πρώην υπουργός Θεόδωρος Ρουσόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Βορείου Τομέα Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη και Γιάννης Κεχρής, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, οι Πολιτευτές Φώτης Καρύδας, Άρια Αγάτσα, Χρήστος Σούλης και Νίκος Κανελλάκης.

Ο Θεοφιλεστάτος Επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος ευλόγησε την βασιλόπιτα και έδωσε τις ευχές του για τη νέα χρονιά. Αμέσως μετά την κοπή από τον Δήμαρχο και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα Κλαίρη Σινανιώτη, μοιράστηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους κομμάτια πίτας, δύο εκ των οποίων εμπεριείχαν τα τυχερά φλουρία της χρονιάς με δώρα τα δύο ρολόγια προσφορά του κοσμηματοπωλείου Πατσέας.

Το παρόν εδωσαν ακόμη ο βουλευτής του Βορείου Τομέα Αθηνών Δημήτρη Καιρίδης η πρώην υπουργός και υποψήφια στο βόρειο τομέα Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Μπατζελή, η Μαριάνθη Καφετζή Υποψήφια Περιφερειάρχης στο Βόρειο Αιγαίο, εκπρόσωπος του τέως Υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου, ενώ σύσσωμη ήταν η συμμετοχή του Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων των 3 Κοινοτήτων μας, των Προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου, υπαλλήλων του Δήμου, εκπροσώπων συλλόγων, επικεφαλής φορέων και φυσικά πλήθος δημοτών και πολλών κατοίκων.

Επίσης παρευρέθησαν οι Αιδεσιμώτατοι Πατέρες Χριστόδουλος της Αγ Σοφίας Νέου Ψυχικού, Αντώνιος της Αγ.Φιλοθεης, Διονύσιος της Αγ.Φιλοθέης και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αναστάσιος του Αγ.Δημητρίου Ψυχικού.

Την εκδήλωση που παρουσίασε η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολόπουλου, οργάνωσε η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων του Δήμου μας, ηθοποιός και σκηνοθέτις Νικόλ Δημητρακοπούλου.

 Και του χρόνου με υγεία!

Τελευταία Νέα