Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

ΣΙΝΕΜΑ/Third Kind του Γιώργου Ζώη

thindkindphoto

«Third Kind» του Γιώργου Ζώη

Δείτε στο Πολιτιστικό μας Ημερολόγιο μια ελληνική ταινία επιστημονικής φαντασίας που έχει ξεχωρίσει διεθνώς.

To «Third Kind» του Γιώργου Ζώη επιλέχτηκε ως «short of the week», την πλατφόρμα αφιερωμένη σε ταινίες μικρού μήκους ανά τον κόσμο, δίνοντάς μας την δυνατότητα να δούμε ηλεκτρονικά αυτή την μοναδική ταινία μικρού μήκους που έχει ξεχωρίσει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου.

To «Third Kind» είναι μια ταινία επιστημονικής φαντασίας που γυρίστηκε στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, που χρησιμοποιήθηκε ως προσφυγικός καταυλισμός. Η τέταρτη μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη, έκανε την πρεμιέρα του στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Κανών και την αμερικανική της πρεμιέρα στο Telluride Film Festival και συνέχισε την φεστιβαλική της πορεία με ήδη πάνω από ογδόντα συμμετοχές και διακρίσεις σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Υπόθεση:

Η Γη έχει εγκαταλειφθεί και το ανθρώπινο είδος έχει αναζητήσει καταφύγιο στο διάστημα. Τρεις αρχαιολόγοι του μέλλοντος επιστρέφουν, για να αναζητήσουν την πηγή ενός μυστηριώδους πεντάτονου σήματος που εκπέμπεται από την Γη. Εξετάζουν το αλλόκοτο ερειπωμένο τοπίο, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τι συνέβη στον ανθρώπινο πολιτισμό και πώς εξαφανίστηκε! Τι έγραψε σε ημερολόγια απόγνωσης, τι κάρτες έστειλε σε αγαπημένους, τι σκάλισε στους τοίχους για να τα βρούμε εμείς που επιβιώσαμε.

Διάρκεια 32’

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη έως την Κυριακή 28/06/2020 τα μεσάνυχτα.

Δείτε την ταινία εδώ

 

Τελευταία Νέα