Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

«Συλλέγοντας Προφορικές Μαρτυρίες»

Monoumenta3

Monoumenta3Καλούνται κατοίκοι του Δήμου να συνεισφέρουν μέσω συνεντεύξεων “μαρτυρίες” για τις πόλεις του Ψυχικού & Νέου Ψυχικού.

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού (Ο.Κ.Α.Π.Α.) σε συνεργασία με την MONUMENTA (για την προστασία της φυσικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου), ξεκινούν μια νέα δράση με θέμα «Συλλέγοντας προφορικές μαρτυρίες για τις πόλεις μας».

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, πραγματοποιεί από το 2013 το πρόγραμμα «Καταγραφή & Ανάδειξη κτηρίων 19ου &20ου αιώνα στην Αθήνα», με ειδική Ερευνητική ομάδα από Αρχαιολόγους & Αρχιτέκτονες.

Οι δύο φορείς καλούν παλιούς & νέους κατοίκους του Δήμου να μοιραστούν μαζί μας  αναμνήσεις από τη ζωή τους, εμπειρίες & γνώσεις από το παρελθόν με στόχο να καταγραφούν οι μαρτυρίες και να δημιουργηθεί ένα αποθετήριο πληροφοριών που θα βοηθήσει στην έρευνα και την ανασύσταση του παρελθόντος της πόλης.

Πότε : Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και Παρασκευή 6 Μαρτίου, 11:00 – 13:00
Που : Κέντρο Εικαστικών Τεχνών ”Γεώργιος Καρύδης” (Αριάδνης 13 & Νιόβης, Φιλοθέη), όπου φιλοξενείται η έκθεση “Οδοιπορικό στην ιστορία δύο οικισμών” με αρχειακό υλικό από το Ψυχικό και το Νέο Ψυχικό.

Πληροφορίες :
κα Πένυ Μπαλάσκα, Ο.Κ.Α.Π.Α. τηλ. 210 68 34 550, εσ.131
κα Ειρήνη Γρατσία, MONUMENTA, τηλ. 6973308857

Monoumenta2

Πηγή ενημέρωσης : κα Νέλλη Λάβδα, Πρόεδρος Ο.Κ.Α.Π.Α.

Τελευταία Νέα