Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Εορτασμοί και Παρέλαση στον Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού – Δ.Γαλάνης: Τιμάμε όσους με ανδρεία πολέμησαν για την Ελευθερία

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγιναν οι εορτασμοί της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού και κορυφώθηκαν με μαθητική παρέλαση στη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου Φιλοθέης.

Το εορταστικό πρόγραμμα ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία και Πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ψυχικού ενώ ακολούθησε εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας και στους τρείς Ιερούς Ναούς Αγίας Σοφίας, Αγίας Φιλοθέης Αγίου Δημητρίου και ολοκληρώθηκε με τρισάγιο στα Ηρώα Νέου Ψυχικού, Ψυχικού και Φιλοθέης και κατάθεση στεφάνων.

Προηγήθηκαν απο την προπαραμονή γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών, ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών ενώ πραγματοποιήθηκαν ομιλίες για το νόημα της Εθνικής Εορτής της 28ης  Οκτωβρίου 1940 στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε ειδικές συγκεντρώσεις των μαθητών και μαθητριών τους.

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης ευχήθηκε Χρόνια Πολλά σε όλους τους πολίτες του προαστίου , τονίζοντας:  τιμάμε τους ανθρώπους, που με την ανδρεία τους έγραψαν το ηρωικό ΕΠΟΣ του ’40. Σε αυτούς που με σθένος πολέμησαν και θυσιάστηκαν, για την ελευθερία. ΟΧΙ σε όσους επιβουλεύονται την πατρίδα μας. Ψηλά οι σημαίες! Ζήτω η Ελλάδα».

Την παρέλαση ολων των Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων, των Προσκόπων και Αεροπροσκόπων παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι του Δήμου  μας, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και τα Τοπικά Συμβούλια των Κοινοτήτων, εκπρόσωποι της αστυνομίας, οι καθηγητές, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί των σχολείων και των Δημοτικών Παιδικών σταθμών, οι Πρόεδροι και τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων, Σωματείων, Ομίλων και Ενώσεων του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Η φιλαρμονική του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού συνόδευσε με μουσικές μελωδίες  και εμβατήρια ολη την παρέλαση.

Τελευταία Νέα