Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

13ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Φιλοθέης

HmeraMousikis
HmeraMousikisΤο Σάββατο 18 Οκτωβρίου διοργανώνεται στο Λύκειο Φιλοθέης το 13ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Φιλοθέης υπό την αιγίδα του δήμου μας.
 
Στην συναυλία, η οποία συνδιοργανώνεται από την Χορωδία Επιστημόνων Φιλοθέης, θα λάβουν μέρος:
  • Η Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης
  • Η Χορωδία Διονύσου “ΣΕΜΕΛΗ”
  • Η Χορωδία Επιστημόνων Φιλοθέης

Ο Μουσικός Όμιλος Σπάρτης ιδρύθηκε το 1982, από μια παρέα φίλων που κοινό τους χαρακτηριστικό είχαν την αγάπη για το τραγούδι. Η Μικτή Χορωδία έχει εμφανιστεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και σε αρκετές πόλεις του εξωτερικού. Το ρεπερτόριο της Χορωδίας καλύπτει όλα τα είδη χορωδιακής μουσικής και όλες τις περιόδους: εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια, ελληνικά και ξένα αποσπάσματα από γνωστές όπερες και οπερέτες, συνθέσεις τοπικού ενδιαφέροντος, σύγχρονους Έλληνες συνθέτες, έντεχνες ελληνικές συνθέσεις. Δείτε περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

 
Η μικτή χορωδία Διονύσου Αττικής “Σεμέλη” δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2010 από ομάδα χορωδών του Διονύσου και ανέλαβε τη διεύθυνση της ο μαέστρος κος Ματθαίος Λεγάκης και τη συνοδεία πιάνου η πιανίστα & υψίφωνος κα Μυρτώ Ακρίβου. Απαρτίζεται από 50 μέλη περίπου, άντρες και γυναίκες που η αγάπη τους για το χορωδιακό τραγούδι και τη μουσική, τους ωθεί να καταθέτουν τη δική τους σφραγίδα σε κάθε μουσική σύνθεση. Στο ρεπερτόριό της η χορωδία περιλαμβάνει πολυφωνικά έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών. Δείτε περισσότερες πληροφορίες, εδώ.
 
Η Χορωδία Επιστημόνων Φιλοθέης ιδρύθηκε το 1995. Από το 1997 έχει έδρα της τη Φιλοθέη και βρίσκεται υπό την αιγίδα του Δήμου. Παράλληλα συνδιοργανώνει από το 2002, μαζί με τον Δήμο, το Χορωδιακό Φεστιβάλ Φιλοθέης. Η Χορωδία Επιστημόνων είναι ιδρυτικό μέλος της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών και έχει λάβει μέρος σε διάφορα Χορωδιακά Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με ιδιαίτερη επιτυχία. Από τον Σεπτέμβρη του 2000 μέχρι και σήμερα τη Χορωδία διευθύνει ο Θωμάς Λουζιώτης. Δείτε περισσότερες πληροφορίες, εδώ.
 

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο Θωμάς Λουζιώτης.

Πού: αίθουσα τελετών Λυκείου Φιλοθέης, Παπαφλέσσα 17 & Λουκή Ακρίτα 
Πότε: στις 19.30 μ.μ. 
 
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό
 
Πηγή Ενημέρωσης: εν δήμω

Τελευταία Νέα