Ο Αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος ενημερώνει τους κατοίκους του Νέου Ψυχικού ότι σταδιακά αλλάζει το σύστημα ανακύκλωσης στο προάστιο.
Όπως αναφέρει, “αυτό οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού στο Δήμο λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων”. Θα εφαρμοστεί το σύστημα με τους μπλε κάδους που εφαρμόζεται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.
Ήδη στο Νέο Ψυχικό, έχουν αντικατασταθεί σε ορισμένα σημεία οι παλαιές καμπάνες όπου συλλεγόταν ξεχωριστά χαρτί, γυαλί, μέταλλο και πλαστικό, από μπλε κάδους όπου τοποθετούνται όλα μαζί τα ανακυκλώσιμα υλικά χωρίς σακούλες.
- Τα ανακυκλώσιμα υλικά μαζεύονται από αυτοκίνητα του Δήμου χωριστά από τα σκουπίδια.
Μπλε Κάδοι έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία όπου προϋπήρχαν καμπάνες αλλά και στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Σικελιανού, Ολυμπιονικών και Δημητρίου Βασιλείου.
Τα υλικά που ανακυκλώνονται και μπαίνουν στους μπλε κάδους είναι τα εξής:
- Πλαστικές συσκευασίες: από νερό, αναψυκτικά, λάδι, απορρυπαντικά, γιαούρτι, βούτυρο, οδοντόκρεμες, σαμπουάν, είδη καθαρισμού, φιλμ περιτυλίγματος, σακούλες
- Γυάλινες συσκευασίες: από αλκοολούχα ποτά, νερό, γάλα, χυμούς, αναψυκτικά, κρασί, βαζάκια τροφίμων κ.α.
- Χάρτινες συσκευασίες: από γάλα, χυμούς, δημητριακά, μπισκότα, πίτσα, απορρυπαντικά, χαρτοκιβώτια συσκευών, κ.α.
- Αλουμινένιες και λευκοσιδηρές συσκευασίες: από μπύρες, αναψυκτικά, κονσέρβες από λάδι, καφέ, γάλα εβαπορέ, τόνο, τοματοπολτό κ.α.
- Εφημερίδες, Περιοδικά.
Ο κ. Σαμαρόπουλος επισημαίνοντας ότι “ως υπηρεσία περιβάλλοντος δίνουμε μεγάλη σημασία στην ανακύκλωση”, προτρέπει τους κατοίκους να μεταδώσουν το μήνυμα της ανακύκλωσης συσκευασιών στους φίλους και γείτονές τους, τονίζει ότι, “τα ανακυκλώσιμα υλικά κανονικά σε ένα σπίτι είναι 4 φόρες περισσότερα από τα πραγματικά σκουπίδια”, και υπενθυμίζει ότι:
- Αδειάζουμε εντελώς τις συσκευασίες μας από τα υπολείμματα.
- Συμπιέζουμε όσες συσκευασίες μπορούμε και διπλώνουμε τα χαρτοκιβώτια και τα ρίχνουμε χύμα μέσα στον μπλε κάδο.
- Δεν βάζουμε ποτέ σκουπίδια, υπολείμματα τροφών, υφάσματα, δέρματα, υπολείμματα από οικοδομικές εργασίες (μπάζα), υπολείμματα από κηπουρικές εργασίες (κλαδιά, φύλλα, γκαζόν), ηλεκτρικές συσκευές, μπαταρίες στους μπλε κάδους.
Συλλέγονται επίσης σε ειδικούς κάδους και:
- μικρές ηλεκτρικές συσκευές: στην πλατεία Αγ. Σοφίας και Ξενοπούλου
- μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές: στο Αμαξοστάσιο, Παρίτση 103
- ηλεκτρικούς λαμπτήρες: αμαξοστάσιο, Δημαρχείο, ΜΕΟ, Οικολογικό Πάρκο
- μπαταρίες: σε όλα τα δημοτικά καταστήματα, σχολεία και σε πολλά μαγαζιά
- λάδια μαγειρέματος : έξω από τον ΑΒ στον Φάρο
Τέλος ο Αντιδήμαρχος δηλώνει το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής στην εκπαίδευση των μικρών μας κατοίκων και για αυτό “έχουμε κάνει πολλές ενημερωτικές εκδηλώσεις στους μαθητές των σχολείων μας.”
Πηγή ενημέρωσης: Βύρων Σαμαρόπουλος, Αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος