Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Διάλεξη για το έργο του Helmut Newton

newton

newtonΤην Τετάρτη 20-2 στις 18.30μμ, ο Ο.Κ.Α.Π.Α. διοργανώνει διάλεξη για το έργο του διάσημου Φωτογράφου Helmut Newton, στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων για τη φωτογραφία. 

Η παρουσίαση γίνεται με την ευκαιρία της έκθεσης έργων του στην Ελλάδα, (Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση) και περιλαμβάνει προβολή με πλούσιο οπτικό υλικό και εκτενή σχολιασμό του έργου του.

Ο Helmut Newton (1920-2004) προκάλεσε και πολλές φορές σόκαρε με το φωτογραφικό έργο του αποτυπώνοντας τον κόσμο της μόδας, του χρήματος και της εξουσίας.

Η δουλειά του θεωρείται πλέον  κλασική και αποδεικνύει ότι πέρα από φωτογράφος μόδας, ήταν ένας καλλιτέχνης που πειραματίστηκε διευρύνοντας τα όρια της σύγχρονης φωτογραφίας.

Η διάλεξη θα γίνει στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού με είσοδο ελεύθερη, και κεντρικό ομιλιτή τον Γιάννη Γιαννακόπουλο, φωτογράφο, δάσκαλο φωτογραφίας και συνιδρυτή του κέντρου για την τέχνη και τη φωτογραφία  METApolis.

Το πολιτιστικό κέντρο βρίσκεται στην δημοτική κοινότητα του Νέου Ψυχικού, Αγ. Σοφίας 1 και Ολυμπιονικών (παράδρομος Λεωφ. Κηφισίας).

 

Πηγή ενημέρωσης: Αντιπρόεδρος Ο.Κ.Α.Π.Α., κα Άννα Κούμπα

Τελευταία Νέα