Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Ξενάγηση στη Γλυπτοθήκη Ψυχικού

zoggol1

zoggol1Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι προσκαλούνται οι κάτοικοι του προάστιου σε δωρεάν ξενάγηση στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη  Ψυχικού – Πλατεία «Γιώργου Ζογγολόπουλου», την μοναδική δημοτική Υπαίθρια Γλυπτοθήκη στην Ελλάδα αφιερωμένη σε έναν καλλιτέχνη.

Η ονοματοθεσία της πλατείας έγινε το 2010, ως αναγνώριση του έργου του σημαντικού Έλληνα γλύπτη από τον Δήμο στον οποίο έζησε και δημιούργησε.

Υπηρετώντας το όραμα του καλλιτέχνη ότι η τέχνη πρέπει να είναι προσιτή στο ευρύ κοινό, ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου και το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου, σας προσκαλούν στο πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 12 το μεσημέρι στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού με σκοπό να γνωρίσετε από κοντά το έργο του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη Γιώργου Ζογγολόπουλου (1903-2004) μέσα από τα γλυπτά της ομώνυμης Πλατείας.zoggolopoulos3

Οι περισσότεροι γνωρίζουν το μεγάλο γλυπτό «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου στη Λεωφόρο Κηφισίας στον Φάρο Ψυχικού, αλλά είναι λιγότερο γνωστή η κοντινή Υπαίθρια Γλυπτοθήκη, η οποία φιλοξενεί, σε δημόσιο και εύκολα προσβάσιμο χώρο, μεγάλης κλίμακας εμβληματικά γλυπτά του καλλιτέχνη από διαφορετικές χρονικές περιόδους δημιουργίας και αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με το έργο του για ενήλικες και παιδιά!

Ο Γιώργος Ζογγολόπουλος και η γυναίκα του, ζωγράφος, Ελένη Ζογγολοπούλου -Πασχαλίδου, υπήρξαν από τους πρώτους κατοίκους του Ψυχικού από τον πόλεμο και μετά, και πέρασαν όλη την μακρά ζωή τους δουλεύοντας  και δημιουργώντας στο ατελιέ του σπιτιού τους που βρίσκεται κοντά στην ομώνυμη Πλατεία και το οποίο αποτελεί σήμερα την έδρα του Ιδρύματος που ο ίδιος ίδρυσε.

Η Γλυπτοθήκη βρίσκεται επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στο Παλαιό Ψυχικό δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου και είναι επισκέψιμη όλη την ημέρα.

Πληροφορίες

  • Ο.Κ.Α.Π.Α. – Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού : Τηλ 210 6834550
  • Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου : www.zongolopoulos.gr   &  τηλ 210-6712210

 

Πηγή Ενημέρωσης: Πρόεδρος Ο.Κ.Α.Π.Α., κα Νέλλη Λάβδα

Τελευταία Νέα