Search
Search

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Καλό Πάσχα

Easter 2019

Easter 2019Μαζί με τον ερχομό της Άνοιξης, ετοιμαζόμαστε & φέτος να γιορτάσουμε το Άγιο Πάσχα, αναλλοίωτο σύμβολο αγάπης, ανιδιοτέλειας και πίστης.

Η κορύφωση του Θείου Δράματος και η Ανάσταση του Κυρίου, μας διδάσκουν, σε κάθε εποχή, ότι ο άνθρωπος μπορεί να βρει τη λύτρωση σε κάθε δοκιμασία, με οδηγό την αληθινή, την ανιδιοτελή αγάπη : την αγάπη η οποία νικά ακόμη και το θάνατο.

Μας διδάσκουν ότι, όσο δύσκολος κι αν φαίνεται κάποιες φορές ο δρόμος μας, στο τέλος της πορείας ο πόνος θα δώσει τη θέση του στη χαρά. Όσο πυκνό κι αν είναι το σκοτάδι γύρω μας, το ανέσπερο Φως της Ανάστασης θα υπάρχει πάντα για να μας καθοδηγεί, να μας δίνει έμπνευση και κουράγιο.

Στην κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης, τις μέρες αυτές, κανείς δεν αξίζει να είναι μόνος, καμία διαφορά δεν είναι αγεφύρωτη :

  • Ας πορευθούμε λοιπόν στο Φως, τιμώντας στην πράξη το νόημα της θυσίας του Χριστού.
  • Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το κοινό καλό, για όσα μας ενώνουν, για όσα μοιραζόμαστε.
  • Ας ανανεώσουμε την πίστη μας σε έναν καλύτερο κόσμο, με λιγότερο φόβο & πόνο, με περισσότερη συνοχή, αγάπη & ανθρωπιά.
  • Ας πάρουμε δύναμη από αυτούς που αγαπάμε, ας στρέψουμε το βλέμμα μας σε όσους έχουν ανάγκη, ας προσφέρουμε όπου μπορούμε χέρι βοήθειας, χέρι συμφιλίωσης.

Εύχομαι το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης ν’ αγγίξει τις καρδιές όλων μας. Να μας δώσει και φέτος αισιοδοξία & αυτοπεποίθηση, για να υπερβούμε τις προκλήσεις & τις δυσκολίες, για να πετύχουμε τους προσωπικούς & συλλογικούς μας στόχους.

Παντελής Ξυριδάκης

Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού

Τελευταία Νέα