Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Καινοτόμο εργαστήριο για παιδιά

library

libraryΗ Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλοθέης-Ψυχικού σας προσκαλεί στη Λέσχη Λογοτεχνίας & Προφορικής Έκφρασης, ένα καινοτόμο εργαστήριο που συνδυάζει την αγάπη για τη λογοτεχνία με την καλλιέργεια του προφορικού λόγου και της δημιουργικής σκέψης.

Σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση και με τη φιλόλογο-εκπαιδευτικό Βάλια Λουτριανάκη, η ομάδα ταξιδεύει στον κόσμο της λογοτεχνικής έκφρασης με όχημα τις λέξεις, τις ιδέες, τις προσωπικές αναγνώσεις και αφηγήσεις, με στόχο την αισθητική απόλαυση και παράλληλα την εμβάθυνση σε ιδέες και χαρακτήρες.

Τα λογοτεχνικά έργα επιλέγονται ή προτείνονται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες και δίνουν αφορμές για εκφραστική ανάγνωση, παραστατική αφήγηση, αυθόρμητο λόγο, παιχνίδι ρόλων, debate, θεατρικό παιχνίδι, εκπαιδευτικό δράμα, δημιουργία βίντεο και ένα πλήθος προφορικών και άλλων δραστηριοτήτων και παιχνιδιών (προσαρμοσμένων στην ηλικία, τα ενδιαφέροντα και τις επιθυμίες της ομάδας).

Το πρόγραμμα αποβλέπει μακροπρόθεσμα:

  • στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας
  • στη βελτίωση του προφορικού λόγου και
  • την καλλιέργεια της αυτοπεποίθησης μέσα σε ένα πλαίσιο ομάδας με σταθερούς συμμετέχοντες.

Για το λόγο αυτό συστήνεται η σταθερή συμμετοχή, προκειμένου να διαμορφωθεί σταδιακά μια πραγματική ομάδα ανάγνωσης με κοινούς στόχους. Σάββατο 6 και 20 Οκτωβρίου:

  1. ώρα 11-12 (για παιδιά 3,5-6 ετών),
  2. ώρα 12-13.30 (για παιδιά 7-11 ετών)

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης μέχρι και την προηγούμενη ημέρα (το αργότερο), στο τηλέφωνο 210-6724307. Η βιβλιοθήκη στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο της Στρ. Καλλάρη 13, στην δημοτική κοινότητα Ψυχικού.

Με ένα βιβλίο… Πετάω! Ταξιδεύω! Ονειρεύομαι! Γνωρίζω! Μιλάω! Σκέφτομαι!

 

Πηγή ενημέρωσης: Ομάδα Σύνταξης από Δελτίο Τύπου της βιβλιοθήκης

Τελευταία Νέα