Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Orange the World: Ηχηρό ΟΧΙ στη βια κατά των γυναικών

Στις 25 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας Orange the World της UNESCO και σε συνεργασία του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου με τους δήμους Φιλοθέης – Ψυχικού, Πρέβεζας, Θεσσαλονίκης, Τρικάλων, Αθήνας και Ελ Αλαμέιν, τα γλυπτά του Γιώργου Ζογγολόπουλου φωτίστηκαν σε έντονα πορτοκαλί χρώματα για να αναδείξουν τη σημασία της καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών.
 
Τα έργα του Ζογγολόπουλου, με την ξεχωριστή τους γεωμετρική και αφαιρετική αισθητική, προσφέρουν μία δυναμική εικόνα που τώρα συνδέεται με την ανάγκη για κοινωνική αλλαγή και αλληλεγγύη. Όταν τα γλυπτά του φωτίζονται πορτοκαλί, αποκτούν νέο συμβολισμό, καθιστώντας τα σύμβολα της ενότητας και της δέσμευσης για έναν κόσμο χωρίς βία.
 
Η εμβληματική αυτή δράση της UNESCO αναδεικνύει την αναγκαιότητα μιας παγκόσμιας συμμαχίας για την προστασία των γυναικών από κάθε μορφή κακοποίησης. Τα γλυπτά του Ζογγολόπουλου, διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της Ελλάδας και του κόσμου, συνεχίζουν να μεταδίδουν ένα ισχυρό μήνυμα: ο πολιτισμός και η τέχνη μπορούν να γίνουν όχημα για τη θετική κοινωνική αλλαγή.

Τελευταία Νέα