Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Στίβος Φιλοθέης

AOF2
Το ιστορικό δημοτικό Γυμναστήριο της Φιλοθέης “Στ. Κυριακίδης” υπάγεται στον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Ο.Κ.Α.Π.Α.) του Δήμου, και βρίσκεται Καλλιγά 77, δίπλα στον Ποδονίφτη στη Φιλοθέη.
 
Το Στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης” πήρε το όνομά του από τον θρυλικό αθλητή δρομέα ημιαντοχής και αντοχής και μέλος της ελληνικής εθνικής ομάδας στίβου (1910-1987).
 
Η Γραμματεία του γυμναστηρίου λειτουργεί από τις 8:00 μέχρι 14:00 για πληροφορίες και εξυπηρέτηση του κοινού (210 6812406) ενώ υπεύθυνος του Γυμναστηρίου είναι ο κ. Γιάννης Μισθιλόγλου.
AOF2

Εγκαταστάσεις,

Το δημοτικό Γυμναστήριο διαθέτει διαπιστευμένα από τον ΣΕΓΑΣ, στίβο γήπεδα και εγκαταστάσεις γυμναστικής και προπόνησης αθλητών, με τα πιο σύγχρονα όργανα.

  1. Διαθέτει στίβο 200μ, χώρο για άλματα, ύψος, μήκος – τριπλούν, επί κοντώ και βαλβίδα ρίψεων για σφαίρα.
  2. Παραπλεύρως του Στίβου υπάρχει κερκίδα 3000 ατόμων που κατά τις ζεστές απογευματινές ώρες του καλοκαιριού διαθέτει σκιά σε όλο της το μήκος.

Ο στίβος είναι στη διάθεση του κοινού με προτεραιότητα στους δημότες, σε αθλητικούς συλλόγους, σχολεία της περιοχής, ομάδες αθλητών και σε μεμονωμένα άτομα για ατομική ή ομαδική προπόνηση. 

 

Το ωράριο λειτουργίας του Γυμναστηρίου για το Κοινό είναι: Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:00 έως και Σάββατο από τις 8:00-14:00.

 
 AOF

Ακαδημία Στίβου,

Στο Γυμναστήριο λειτουργεί η Ακαδημία Στίβου για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης η οποία στοχεύει στη διάδοση του κλασικού αθλητισμού.

Η Ακαδημία οργανώνεται από τον Αθλητικό Όμιλο Φιλοθέης, ο οποίος δραστηριοποιείται στον ελληνικό αθλητισμό από το 1956 με έδρα το Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλοθέης. Μεταξύ των ιδρυτικών μελών του Ομίλου, πρωτεργάτης και σημαντικός αρωγός του, ήταν ο Στέλιος Κυριακίδης, το όνομα του οποίου δόθηκε στο Γυμναστήριο μετά το θάνατό του.

Για την επίτευξη του στόχου της στην Ακαδημία εργάζονται καθηγητές Φυσικής Αγωγής ειδικευμένοι στον κλασικό αθλητισμό, χρησιμοποιώντας το παιχνίδι, κινητικές και αθλητικές δραστηριότητες – οι οποίες έχουν σχέση με τις διάφορες μορφές του κλασικού αθλητισμού και είναι πάντοτε προσαρμοσμένες στην ηλικία και τις σωματικές δυνατότητες κάθε παιδιού.

Οι μικροί αθλητές συμμετέχουν σε διάφορους αγώνες κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όπου επιβραβεύεται η προσπάθεια που καταβάλλουν. Μεγαλώνοντας το κάθε παιδί, ανάλογα με την κλίση του, σταδιακά προωθείται στα αγωνιστικά τμήματα γυμνασίου και λυκείου του Α.Ο.Φ., του οποίου η προσφορά στον αθλητισμό είναι σημαντικότατη.

Εκτός από τα τμήματα στίβου, ο Α.Ο.Φ. διατηρεί και τμήματα:

  • καλαθοσφαίρισης,
  • πετοσφαίρισης και
  • μπάντμιντον.
  Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 6841218

Πηγή Ενημέρωσης: Ομάδα Σύνταξης από ιστοσελίδες Α.Ο.Φ. και Ο.Κ.Α.Π.Α.

Τελευταία Νέα